_
Pozsonyi látkép
  • 2016. dec. 08.
  • 378
  • 19
  • 12
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

nevetnijo   2016. december 09.

Talán egy icipicit jobbra lejt. Engem nem zavar, néha direkt szoktam ferde fotókat csinálni. Tudom sokan nem szeretik, de nekem tetszik.

Rácz Miklós   2016. december 09.

Néhány évtizeden át műszaki rajzokat készítettem, így talán szakmai ártalomként megszerettem a derékszöget. Ez odáig fajult, hogy nem csak függőlegesre forgatom utólag az általam szinte mindig kissé ferdén tartott géppel készült fotókat, de némely képen a távlat miatt felfelé összefutó vagy szétfutó vonalakat is párhuzamosítom.

kerdohil   2016. december 10.

Nevetnijó örülök, hogy tetszik, köszönöm szépen !

kerdohil   2016. december 10.

Tanyasi T. igazad van, lehet jobban oda figyelhettem volna,
majd legközelebb igazítok rajta !

Rácz Miklós   2016. december 10.

Talán a 90-es évek második felében kezdtem el használni egy ThumbsPlus nevű programot, ami katalógusként is működik és néhány alapvető képmanipulációs eszközt is tartalmaz. Eleinte ingyenes volt, aztán pénzes lett, de annyira rászoktam, hogy minden újabb számítógépemhez megveszem a legújabb változatot- A forgatni és körülvágni ezzel szoktam. Torzítások kiegyenlítésére - elsősorban a fotóobjektív torzításának és a perspektivikus torzítások - kiegyenlítésére az ingyenes GIMP programot a kegkényelmesebb a számomra, ez egyébként egy csomó mást is tud, forgatni is lehet vele. És van még néhány egyéb ingyenes vagy vásárolt program, amivel gyötörni szoktam a képeimet. Photoshopot soha nem használtam és azt hiszem, nem is fogok, az akkoriban olyan drága volt, hogy a magamfajtának csak a lopott változatára futotta volna, és a divatossága miatt viszolyogtam is tőle.

kerdohil   2016. december 12.

Csatlakozom Karolinához, Én is köszönöm !

nevetnijo   2017. január 02.

Tanyasi Tahó, így már érthető, hogy miért ragaszkodsz annyira a derékszögekhez4 :)

nevetnijo   2017. január 02.

kerdohil, a PhotoFiltre programnak van egy másik változata a PhotoFiltreStudio, ezzel ki lehet egyenesíteni a fotókat és más torzulásokat is, én ezt szoktam használni. Meg a PhotoScape-t, az is egy jó kis képszerkesztő. :)

kerdohil   2017. január 03.

Köszönöm kedves Nevetnijó, nekem a PhotoScape-t van meg !

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban