_
Fémvázas üvegtető
  • 2013. júl. 04.
  • 334
  • 24
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Haranghy az Iparművészeti Főiskola tanáraként több iparművészeti területen is nagyot alkotott. Ő készítette el a Dzsungel Könyve első magyar kiadásának illusztrációit és a Mátyás-pince üvegablakait is. Ő tervezte meg az 1937-ben megnyitott kupolaterem nagy méretű, fémvázas üvegtetejét is, amely a felénél kettényitható volt - így nyáron megnyithatták a tetőt a vendégek felett. A terem faliképeit is Haranghy készítette el.
Gyártó: Panasonic DMC-S1
Fókusztáv: 5mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/20
ISO: 400
Készült: 2013. ápr. 07. 16:34
Kevesebb
Több

Bányászlány   2013. július 04.

Egykoron, hajdanán, mikor még kislányka voltam a szüleimmel voltam itt néhányszor a Béke szálló kupolatermében, ahol élőzene szólt és középpen a parketton lehetett táncolni. Közben betétszámok is voltak, arra emlékszem, hogy Holéczy Ákos és zenekara játszott és Vay Ilus énekelt. Mig Édesanyámék táncoltak én ott sürgölődtem körülöttük, vagy Édesapámmal táncoltam a lábára állva. Régi szép emlékeket idéztél fel bennem, köszönöm. http://egykor.hu/budapest-vi--kerulet/beke-hotel/1216)

irenne56   2013. július 04.

Kedves Bányászlány, nem gondoltam volna, hogy kislánykori régi szép emlékeket idéztem fel benned a kupolaterem üvegtető fotója láttán. Édes Istenem, milyen jó kislány lehettél, ha elvittek magukkal, sőt még az édesapád által a táncparkett táncosa is lehettél! :))) A régi fotók láttán csodálatos lehetett a kupolaterem, kár, hogy nem maradhatott meg eredeti formájában! :((

bokamari   2013. július 04.

Gyönyörűség és csodás!!
Köszi asz élményt:)))

kerdohil   2013. július 04.

Nagyon szépen fotóztad, gyönyörű, gratulálok !

irenne56   2013. július 08.

Köszönöm szépen Mari, Kerdohil, Nyugtalan a dicsérő sorokat! :))

Kedvencnek jelölték
Albumokban