_
Tavasz utca
  • 2008. jan. 24.
  • 312
  • 0
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
3D anaglif, piros-cián szemüveggel működik. A készülék saját gyártású, 2db Kodak C310-ből készült.
Kevesebb
Több

lespola   2011. szeptember 01.

Szia!
Szinkronizálva van a két gép, vagy egyszerre exponálsz?
Üdv. Tibor

imitto27   2011. szeptember 01.

Szia!
Nincs már meg a cucc, de röviden: Két gépet vettem (két alap zsebgép fix fókusztávval, így a nagylátószög mellett az autofókuszt simán ki lehet kapcsolni (ami ugye a 2 gépnek különböző idő alatt sikerülne). A gépeket szétszedtük, az exponáló gombokat egy nyomógombra kivezettük.Így elvileg egyszerre lettek kioldva, mégsem volt tökéletes, volt hogy nagyon jól elkapta a mozgást is, de 70%-ban volt a 2 gép között egy "fél lépésnyi" idő (sétáló embereknek ált. az egyik képen behajlítva, másikon majdnem nyújtva volt a lába). A két géphez készítettünk talpat amin fixen megálltak + állványra lehetett tenni. Játszani jó volt, 2 cimborámnak csináltunk esküvői képeket is vele (persze profi fotós is volt, ezzel csak játékképek).

lespola   2011. szeptember 01.

Igen, mindig a szinkron hiány a probléma. Viszont van valami kütyü amivel tökéletesen lehet szinkronizálni, ezt a flickr oldalon olvastam de már nem tudom melyik tagnál.
Üdv

imitto27   2011. szeptember 01.

LANC Shepherd-nek hívják a cuccot, de csak LANC csatlakozós Sony gépekkel műlödik (pl. DSC-R1) Valóban szinkronba teszi a két gépet, jó cuccnak tűnik - én nem láttam benne akkor annyi fantázát hogy pénzt öljek bele (két R1 meg a vezérlő elég húzós lett volna játszani), így 2 fapados Kodak gép lett összeszerelve (22.000 volt darabja, minden mást megoldottunk magunk)