_
Kápolna tornya
  • 2013. márc. 17.
  • 495
  • 39
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

balmár   2013. március 17.

Látványos, jól szerkesztett fotó!!!

iiilona   2013. március 17.

Nagyon örvendek a véleményednek Márti! Köszönöm szépen!

Rolling   2013. március 18.

13. században épült Jézus Szíve-kápolnát. Székelyudvarhely jelentősebb egyházi és világi épületei 200-300 éves múltra tekintenek vissza. A Budvár és a Székely Támadt vár (Csonkavár) ugyan régebbi, de többnyire átalakított, módosított formában maradtak ránk.

A Jézus Szíve-kápolna

Hargita megye műemlékeinek hivatalos jegyzékében (1992) műemléképületként szerepel. Székelyudvarhely déli bejáratánál, a Szálvátor-hegy mellett, a gyógyító források közelében egy kis imaház, védõfallal körülvett templomocska húzódik meg. Ez a Jézus Szíve-kápolna, vagy más néven Szentszív-kápolna. A művészettörténeti kutatások többsége a kápolna építését a 13. századra helyezik, s így a Jézus Szíve-kápolna Székelyudvarhely legrégebbi építészeti műemléke.

Szép műemlék,tetszik a fotó.Érdemes lenne nyáron is egy sorozatot lőni.

iiilona   2013. március 18.

Zsuzsa, Mari, Marika: Köszönöm szépen! örülök, ha tetszik Nektek ez a pár fotó a kicsi Kápolnáról!

iiilona   2013. március 18.

Rolling, ezt az ismertetőt én kellett volna, hogy feltegyem. Köszönöm szépen Neked, hogy kikerested és felmásoltad. Vannak hiányosságaim...:)
Két évvel ezelőtt nekifogtak a belső felújításnak. Párhuzamosan folytak a megyeszékhelyen, Csíkszeredában a Mikó felújítási munkálatai. Minden pénz oda ment. Itt meg leállt, sőt azóta nem is látogatható. Pályáztatni kellene, de ....:)
Szándékomban áll, hogy egy szép májusi napon még megnézem.

Chromcsi   2013. március 19.

Nagyon szép kápolna, itt el lehet időzni, élőben is, meg a képet nézegetve is! Azt hiszem erre mondják, h fogva tartja a lelkünket...

iiilona   2013. március 22.

Chromcsi, igazán örvendek szavaidnak. Köszönöm szépen.

franszoá   2013. április 23.

Gratulálok én is !
Erre felénk is vannak ilyen titokzatos, jó állapotban fennmaradt kápolnák amelyek környezetéből "eltűnt" a település a történelem viharában.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban