Gyártó: | Kodak EasyShare C813 Zoom |
Fókusztáv: | 6mm |
Rekesz: | f/2.7 |
Zársebesség: | 1/64 |
ISO: | 80 |
Készült: | 2011. júl. 02. 22:06 |
Gyártó: | Kodak EasyShare C813 Zoom |
Fókusztáv: | 6mm |
Rekesz: | f/2.7 |
Zársebesség: | 1/64 |
ISO: | 80 |
Készült: | 2011. júl. 02. 22:06 |
Mária képei
Mária képei 2011. július 03.
köszönöm a kosárnyi szívecskét
ibi67
ibi67 2011. július 03.
Szépek a képeid, szívesen nézem.
Mária képei
Mária képei 2011. július 03.
én is szívesen időzök nálad
ibi67
ibi67 2011. július 03.
Köszönöm.
anna schwelung
anna schwelung 2011. július 05.
ejnye-bejnye!...fügét mutatsz nekünk?:-))
ibi67
ibi67 2011. július 05.
Igen, mert nagyon finom, édes, főleg ha a piacról veszed. Olaszul fico, a magyar értette figa-nak, ami ugye mást jelent, és innen jött a magyar értelmezése. Furcsa, amikor a figa szót gyönyörű lányra is használják, és Pina-nak becézik Giuseppina-t.
Mária képei
Mária képei 2011. július 05.
... és Bugyiban lakik
ibi67
ibi67 2011. július 05.
Igen. Először a vonaton meg is fordultam a Pinara. Sőt fel is ébredtem, férjem jól szórakozott. Akkor már beszélt magyarul.
tacsifoto
tacsifoto 2011. július 06.
Nahát! Szóval ilyen az igazi, nem szárított és aszalt füge. Kissé hasonlít a mi ringlónkra. Olaszországban én jó pár éve a naspolyától voltam eldurranva, hogy milyen érdekes és milyen finom. Azt gondoltam, hogy valami finom kicsi sárgabarack fajta. De az irgalmasok zárdájában, ahol laktunk, volt egy magyar (sőt soproni ) származású apáca, és ő mondta, hogy ez naspolya.
ibi67
ibi67 2011. július 06.
Igen, sokkal finomabb a friss füge, mint a szárított. Van belőle 2 fajta, sárga és lila, a lilát meg kell hámozni, mert szőrös mint az őszibarack. Először én is azt hittem, hogy sárgabarack a naspolya.