_
zserbó golyók csokimázzal
  • 2013. aug. 08.
  • 512
  • 7
  • 4
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Zserbó golyók csokisan



hozzávalók: (kb.: 1 tálcányi adag)

100g darált dió

400g darált háztartási keksz

25g vaj olvasztva

1 kanál tejszín

200g baracklekvár (én házi lekvárt használtam)

150-200g étcsoki (attól függ mennyire legyen csokis)



A kekszet a dióval összekeverem, hozzáadom a tejszínt és a vajat majd elkezdem adagolni a lekvárt , érdemes nem egyzserre az egész mennyiséget beleönteni mert a lekvár állagától függ hogy mennyi kell bele -amikor már jó ragacsos és szépen lehet golyókat formázni akkor jó. Egy tálcára golyókat formázok belőle és fogpiszkálót szúrok bele. Beteszem a fagyasztóba, ha nem fér be akkor a hűtőbe és felolvasztom a csokit -én mindig teszek bele vagy pár csepp olajat vagy vajat mert úgy krémesebb lesz könnyebb lesz mártogatni- de lehet tejcsokisat is csinálni ha valaki azt szereti. Mikor felolvadt -kiveszem a golyókat és belemártogatom őket a csokiba - épp csak az felét vagy az egészet ha nagyon csokisan akarom. Sütőpapíros tálcára rakom -és hűtőbe teszem amint a csoki megszilárdul már fogyasztható is. Jó étvágyat.
Gyártó: NIKON CORPORATION D3100
Fókusztáv: 28mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 250
Készült: 2013. aug. 01. 19:21
Kevesebb
Több

hun27   2013. augusztus 08.

köszi - előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül de sajna olyan gyorsan el is fogy:)

bokamari   2013. augusztus 08.

Gyorsan?
Hű ilyen receptért a kezemet is megnyalnák itthon:)))

hun27   2013. augusztus 09.

kedves bokamari - kiegészítettem neked a recepttel a képet :)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban