_
almás -diós rácsos pite
  • 2013. márc. 27.
  • 701
  • 2
  • 2
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
recept:
a tésztához:
25 dkg vaj
40dkg liszt
12dkg cukor
2 tojás
1 sütőpor
1-2 kanál tejföl
a töltelékhez:
5-6db alma
darált dió és cukor ízlés szerint kicsi fahéj és kakaópor

A tésztához valókat szépen összedolgozzuk és 2 részre osztjuk az egyik rész picit legyen kisebb ez lesz a teteje oda kevesebb tészta szükséges. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.Ízesítjük ízlés szerint cukorral,kakaóporral és fahéjjal.
Én sütőpapírt tettem a tepsibe de kivajazott lisztezett tepsiben is lehet sütni. A nagyobbik cipót kinyújtjuk és szépen beletesszük a tepsibe, rátesszük a tölteléket egyenletesen. A kisebbik cipót kinyújtjuk és csíkokat szeletelünk belőle melyet rács minta alapján a töltelékre teszünk. Aztán be a sütőbe aranybarnára sütjük- én 180 fokon sütöttem légkeveréses sütőben de az időt azt nem írtam fel -legközelebb majd pótolom. Amikor megsült kivesszük és porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat
Gyártó: NIKON CORPORATION D3100
Fókusztáv: 45mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 100
Készült: 2013. márc. 24. 17:53
Kevesebb
Több

bokamari   2013. március 27.

MMMM
Mennyeinek tűnik:))
Kérem szépen a receptet is:)

hun27   2013. március 31.

Bokamari íme a receptet is feltettem - feleségem sütötte hamar megvolt és sajnos hamar el is fogyott.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban