_
Chott El Gharsa-10
  • 2010. márc. 30.
  • 88
  • 0
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Panasonic DMC-FZ30
Fókusztáv: 7.4mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/400
ISO: 80
Készült: 2007. márc. 12. 09:32
Kevesebb
Több

Ági mama   2011. február 22.

Micsoda építmények, ezekben laknak? Bocs. a tudatlanságomért, bár gondolom nem szórakozásból építették.
Nagyon érdekesek lehetnek belűlről is.

holloo   2011. február 22.

De igen, szórakozásból. A filmipar számára. Ugyanis ez és a többi hozzá hasonló épület nem más, mint a 'Csillagok háborúja' című film első részének díszletei. Itt élt a kis Luke Skywalker. Ez a képzeletbeli Tatooine bolygó egyik városa. Tunéziát ugyanis a filmrendezők is nagyon szeretik, sok híres filmet forgattak itt, pl. a 'Angol beteg'-et is. Kiábrándító lehet, de ezekben az épületekben nincs semmi, csupán meghagyták őket turistalátványosságnak.

holloo   2011. február 22.

Egyébként nem áll messze a valóságból, mert egy bizonyos berber törzs tagjai a mai napig földbe vájt házakban laknak, azt a várost úgy hívják, hogy Matmata. Persze ebből ők is sokat profitálnak, mert ők is turistalátványossággá váltak.

Ági mama   2011. február 22.

No most jót szórakoztam magamon. Az unokámmal ugyanis többször megkellett néznem ezeket a fílmeket, de bevallom nem ismertem meg. Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre.
Most itt írom meg, hogy csodálatos albumaid vannak, ahogy az időm engedi nézegetem őket. Most nézegettem Madeirát is gyönyörködtető felvételek, köszönöm, hogy bemutatod azokat a helyeket ahova nem jutunk el, de legalább képeid által megismerkedhetünk velük.