_
Dödölle és falvédő
  • 2016. jún. 12.
  • 341
  • 13
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon PowerShot S5 IS
Fókusztáv: 6mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/125
ISO: 80
Készült: 2016. jún. 11. 14:10
Kevesebb
Több

Hermi   2016. június 13.

:-D Nem, mert közvetlenül ebéd után voltam:-)) Aztán meg igyekeztem haza, mert nagyon közeledett a felhőszakadás...

Hermi   2016. június 16.

Ha csak a hátam mögött nem, de a szemembe még nem mondták:-)

Somogyi Erzsébet   2016. június 25.

Tudjátok, hogy milyen finom a dödölle, legalábbis ahogy mis csináltuk?
De régen volt!

Hermi   2016. június 25.

Erzsike: Akkor most jó is, hogy eszedbe juttattam, tessék csinálni, a fiatalok úgysem nagyon ismerik!:-))

Somogyi Erzsébet   2016. június 25.

Hermi!
Lányom barátnője nyúz is érte, egyszer már kellene csinálni, csak kicsit macerás.
Legyek túl az érettségi találkozón, talán utána.
Múlt szombaton ballagott a messzi unokám.
Csak hétféle sütit készítettem, persze ahogy szoktam, apránként a mélyhűtőbe.


Hermi   2016. június 26.

Erzsike: HÉTFÉLE??? CSAK???:-)))) Akkor nem csodálom, hogy nincs időd a dödöllére:-DD
Lesz érettségi találkozótok?? Jó szórakozást!!!!!

Somogyi Erzsébet   2016. június 26.

Idő lenne dödölle készítésre, csak nehezen állok neki.
A találkozó 55. lesz most pénteken. Sajnos csak kilencen jövünk össze.
Ki beteg, ki már nincs köztünk.

Az a hét végül kilenc volt: Torta kedvenc krémmel, keksztekercs, rumgolyó, zserbó, sajtos rúd, sóskifli, kakaós kevert, vendégváró (sikere volt), és lekváros kiflik.
Kb. másfél hét alatt készült.
S nem csak én sütöttem, volt több finomság, ami pedig nekem volt újdonság.

Hermi   2016. június 26.

Erzsike: Így meg pláne leveszem a kalapom előtted, szenzációs nagymama vagy!! Igazán minden elismerést megérdemelsz a családodtól!!!

Igen, sajnos az idő múltával a régi barátok, osztálytársak száma is egyre kevesebb lesz, ami nagy keserűség... De aki ott lesz, annak biztosan nagy öröm újra találkozni, jó szórakozást kívánok!!

Somogyi Erzsébet   2016. június 26.

Ha nem ilyen labilis lenne az egészségi állapotom, itt is megtarthattuk volna nálam, de nem mertem felajánlani.
Így is ketten földváriak gondoskodunk mindenről.
Remélem jól érezzük magunkat.

arvaloky   2016. június 26.

Hát bocsi, nekem hirtelen csak a vége


jutott eszembe... no meg az, hogy szeretem,- de nem tudok megbirkózni a készítésével

Somogyi Erzsébet   2016. június 26.

Hermi! Képzeld, most fejeztem be a meggymagolás utáni romeltakarítást.
A földvári osztálytársam estefelé hozta.
Tettem el két zacskóval, a többit lecukroztam, hűvös helyen (most a hűtőben) kevergetem három napig, aztán mehet az üvegbe.
Ilyenkor veszek ki a meggyléből és belekeverek egy teáskanál szalicilt, úgy öntöm a meggyhez.

Somogyi Erzsébet   2016. június 26.

arvaloky!
Pedig nem vészes az elkészítése.
Olyankor csináltuk, ha húst sütöttünk és a megfőtt gánicából a sült hús zsírjába mártott kanállal galuskákat szaggattunk egy tepsibe és ropogósra sütöttük.
Nagymamám kevés zsíron hagymát pirított, kis piros paprikát és tejfölt tett bele, azzal meglocsoltuk, úgy is finom volt.

http://www.mindmegette.hu/dodolle-piritott-hagymaval.recept

Hermi   2016. június 26.

Hűű! Kezdek éhes lenni, annyi finomságról van itt szó!:-) Pedig már nem kellene ennem, közeleg az éjfél...:-DD

Kedvencnek jelölték
Albumokban