_
No comment...
  • 2011. máj. 09.
  • 321
  • 1
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon PowerShot S5 IS
Fókusztáv: 21.9mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/400
ISO: 400
Készült: 2011. máj. 08. 09:49
Kevesebb
Több

Balla Béla   2016. november 22.

Igen. Nekem is van hasonló. A tisztított - fűszerezett - csírkét rá kell húzni az "árbócra" és betenni a sütőbe. Az enyémnek teteje (fedője) is van és Korondon vettem Józsa Jánostól - személyesen - aki a népművészet mestere címmel kitüntetett fazekas. Mondanom se kell - nem merem betenni a sütőbe!

Balla Béla   2016. november 22.

Mellesleg ez is praktikus mert van egy tálka a kicsorduló lének és mindenki eldöntheti, hogy a hosszú hegyeset vagy a tompább de vaskosabbat szereti! :-)

Hermi   2016. november 22.

:-DD Béla: ennek a csirkesütésnek egy szegényesebb változata, amikor egy közepes befőttes üvegre húzták rá az áldozatot:-)) Én is megpróbáltam egyszer, de a csirkém befűszerezés után így felállítva nem fért be a sütőbe, ezért aztán tepsiben sült, de finom volt:-))
Azt a korondi sütőt azért csak ki kellene próbálni, mert biztosan nagyon finomra sül benne a csibe!:-))
Lehet, hogy be kellene áztatni sütés előtt a cserépedényt...?? Nem tudom, csak mintha hallottam volna valamelyik cseréptálról, hogy így kell...

Balla Béla   2016. november 22.

Van ilyen, de nekem a mester mondta el, hogy ezeket az edényeket többszörösen átégetik. Van olyan virágváza aminek a máza átengedi a vizet, aztán van amit kétszer kiégetnek és az már "csöpögősmentes"! A sütőtálak viszont kibírják a nagy hőfokot, a mázuk mindentől megóvják az ételt és sosem repednek meg a hőtől. Viszont nem ajánlatos odaütni valamihez! :-)

Hermi   2016. november 22.

Nos, vízáteresztő vázám nekem is volt, de csak addig, amíg először virágot nem tettem bele... Aztán elváltak útjaink, mert porfogó lehetett volna csak belőle:-)
Ezek szerint igazán kipróbálhatnád a "csirkenyársat", biztosan finom lenne a végeredmény! Viszont erre az edényre nem igaz a mondás ezek szerint, hogy "az ütés mindennek használ":-))

Balla Béla   2016. november 23.

A te csírkenyársad eredetibb. Nem adtak hozzá útmutatót, hogy meddig kell benne guggolni egy csírkének vagy esetleg egy tyúknak amíg kész nem lesz? :-)

Hermi   2016. november 23.

:-D Nem, de azt már ennyi idősen sejti az ember, hogy hány fokon és mennyi ideig kell sütni a csirkét:-) Ja, a tyúkot nem jó sütni, csak főzni, vagy pörköltnek való...:-) Az már eleget guggolt...:-D

Hermi   2016. november 23.

:-) Ha sietsz, akkor már tényleg nem! A kérdés mindig az, hogy megéri-e azt a sok energiát...:-)

Balla Béla   2016. november 27.

Igaz a közmondás: Jobb ma egy túzok mint holnap egy vén tyúk! :-)

Hermi   2016. november 27.

Érdekes, kificamodott közmondások járják felétek:-))

Balla Béla   2016. november 27.

Egyesek (sosem hallott) Dakota közmondásokat mondanak. Én vállalom, hogy a fenti az én művem mivel én gyűjtöttem magamtól! :-)

Hermi   2016. november 27.

Azok az indián közmondások valahonnan mélyről, a gyökerekből érkezhetnek...

Balla Béla   2016. november 28.

Igen! Erre én is gondoltam, hogy csak "gyökerek" mondanak Dakota közmondásokat!

Kedvencnek jelölték
Albumokban