_
sajtos-zöldséges rakott őzgerinc.
  • 2012. jan. 19.
  • 1565
  • 10
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kibéleled az őzgerinc formát bacon szalonnával,ha kilóg belőle nem baj. Csirke combot, csirkemellet , pulykamellet,(amelyik van otthon tetszőlegesen) kicsontozva, bepanírozod, a zsemlemorzsa helyett reszelt sajttal (lehet füstölt sajt is). A sajttal bepanírozott húst végig rakod a baconon, aztán sós vízben megfőzött, vagy vajon előpárolt vegyes zöldség köretet teszel rá ízlés szerint. Megint hús, és megint zöldség. Ha tele a forma, akkor a kilógó bacon végekkel betakarod a zöldséget. Ha nem jut rá, egyszerű füstölt szalonna is megteszi de hajszálvékony szeleteket szelj rá. Olaj nem kell. A sütési idő a hústól függ milyen vastagra szeled bele. Ez a forma nekem 5 db cs.alsó comb kicsontozva (enyhén klopfoltam), fél kg-os mexikói zöldségköret, és 22 dkg sajt reszelve, telítette meg. A sütőbe az őzgerincet vízfürdőbe teszem, nem szárad ki kellemesen megpárolódik és megsül ( a gázsütőhöz kapott laposabbik sütőbe teszek vizet bőven, és abba teszem bele az őzgerincet). Még forrón ilyen hosszú tálra borítottam, jobban szelhető. Hidegen is kiváló!! Rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!!!
Gyártó: Olympus u1060
Fókusztáv: 6.6mm
Rekesz: f/10.0
Zársebesség: 1/30
ISO: 100
Készült: 2012. jan. 18. 20:12
Kevesebb
Több

Szilvia68   2012. január 19.

hihetetlen jól néz ki!!!!!!!!...vagyis, finomnak látszik!!!! :-)))

Gyöngylány   2012. január 20.

a F.bookra is felpakoltam.. az oldalamon van.. a receptet is leírtam az egyik kép alá.. de ide is beírom.. nem nehéz étel, és hamar kész van. Ráadásul nem hízlal!!!

Szilvia68   2012. január 20.

Oké, hogy az FB-on az oldaladon is fenn van a recept és a kép is, de hogyan keresselek, "Gyöngylány"? :-))))
...vagy elfelejtettem valamit ezzel kapcsolatban?

Itt elolvasom, sőt kimásolom a receptet! :-))))
Köszi!!! :-)

Szilvia68   2012. január 20.

Gyöngylány! :-)
Elolvastam, tök jóóóó!!!!! Nem is olyan komplikált. Nagyon érthetően írtad le! KÖSZÖNÖM!!! El fogom készíteni! :-)))
♥♥♥♥♥

Gyöngylány   2012. január 20.

Nincs mit.. remélem ízleni fog..
Bocsi.. összekevertelek egy másik Szilvivel, aki fenn van a Fb-on :))) és itt is :)) kérlek nézd el nekem :)

Gyöngylány   2012. január 21.

oké.. :)) keress meg .. :)))) Nem gyöngylány a nevem ott.. az igazit használom..

Kis Szilvia
B.terenye

Üdv.. :-))

Szilvia68   2012. január 22.

Ó, drágám, akkor már ismerősök vagyunk.....jaj, de lüke vagyok ÉN!!!
PUSSZANTALAK!♥♥♥♥♥♥♥

csuru   2012. január 22.

Jol nez ki , biztos finom is,
Megprobalom!

Gyöngylány   2012. január 22.

Könnyű elkészíteni, hamar meg van.. és nem hízlal.. :))

Fortissima   2012. január 25.

Köszönöm a receptet, összetevői alapján nagyon jól hangzik, okvetlen kipróbálom. Gyönyörű a fotó is, egész éhes lettem :-))

Gyöngylány   2012. január 25.

ahányszor megnézem, én is... :))
Tudod mint a reklámban, szaftos, és nagyon omlósz... :)))

Kedvencnek jelölték
Albumokban