_
Cyclops
  • 2009. ápr. 14.
  • 366
  • 8
  • 9
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A kép 2009.04.14-én, délelőtt háromnegyed 12-kor készült a lakásunkban. Egy szál rózsaszín gerberát fényképeztem, hatalmas virága volt. Az elkészült felvételek közül ezt tartottam a legizgalmasabbnak, a megvilágítást egy asztali lámpa segítségével, míg a színvilágot egy, az izzó elé helyezett kék pauszpapírral hoztam létre. Ergo nem PS-trükk... :) Utólag egy minimális kontraszt-emelést és egy kevés szaturációt adtam hozzá, plusz a keretet.
Gyártó: Olympus E-520
Fókusztáv: 42.0mm
Rekesz: f/11.0
Zársebesség: 0.800 s
ISO: 100
Készült: 2009. ápr. 14. 11:47
Kevesebb
Több

zati   2009. április 16.

Érdekes az eltolt keret, tetszik az ötlet...
Gondolom álványról fényképezted, mert elég hosszú a záridő, és nincs bemozdulás. Szép lett! Grat!

J.o.k.e.r   2009. április 16.

Eeez igen! Nagyon jók az ötletek és a kivitelezés. Grat! Komoly kép. :)

Guildenlenny   2009. április 20.

Köszönöm az értékelést mindkettőtöknek! Állványról készítettem a felvételt, igazából nagyon szeretek állványról fényképezni, ha van rá lehetőségem. Az eltolt keretet pedig már egy ideje ki szerettem volna próbálni, de nem éreztem indokoltnak egyik képemnél sem. Eddig... :)

Myrra   2009. május 25.

Nagyon szépek és ötletesek a képeid:)
Különösen örültem az érdekes és értékes leírásoknak, meg természetesen a találó címeknek.
Azthiszem van mit tanulnom tőled:) Elgondolkodtam....

Guildenlenny   2009. május 26.

Köszönöm Myrra! Igyekszem leírásokat is készíteni, amíg időm engedi és van indíttatásom rá, így az is megismerheti a kép készítésének körülményeit, aki nem volt ott személyesen. Köszönöm, hogy megnézted a képeimet!

switch   2009. november 20.

Szia! Remek kép, ötletes kivitelezés, a részletes leírás is jó! Nekem, mint képkeretezőnek, az eltolt keret különösen tetszik! :-)

Guildenlenny   2009. november 23.

Köszönöm switch! Nem sűrűn van kedvem ilyen beállított, bevilágított fényképet készíteni, jobban szeretem a kinti természetes fényviszonyokat, legyenek azok olyanok, amilyenek. Viszont erre a pauszpapírozásra már régóta kíváncsi voltam. A keret meg valahogy a kompozícióból adta magát...

Kedvencnek jelölték
Albumokban