Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot
Egy kis szakmai tanács:érdemes lenne a divatos díszítési trendeket megnézni. A minimalizmus a divat, ezt nem nehéz megcsinálni.
Amúgy a tortád díszítése messze meghaladja a házi normákat, még akkor is, ha a stufnik nem mindig követik a torta szélét. (ezt lehet gyakorolni egy szilikon sütőlapon, ahol a körök be vannak jelölve. Ebben az a jó, hogy a kinyomott krémet vissza lehet tölteni a habzsákba, és újra, meg újra kinyomni.)
A torta oldalán a bevonó nem egyenletes. Ezt előszór be kell kenni vajkrémmel, spaklival (simítókéssel) teljesen simára elkenni, utána panírozni (édesmorzsával, mandulával beszórni), vagy a drágább, de finomabb lehetőség: marcipánna az oldalát bevonni.
Nem kritizálni, segíteni szeretnék. Ha szereted az ilyesmit, érdemes kísérletezni, gyakorolni. Látszik, hogy van hozzá tehetséged.
Sok sikert.
Ez nagyon csábító, szívesen megkostolnám! :)
Frangipani most kívánok békés, boldog karácsonyt neked és családodnak! Később a nagy készülődésben nem biztos, jogy marad időm ezt megtenni. :)))
Vakegér: köszönöm szépen a segítséget, nagyon jó ötleteket adtál. Ki fogom próbálni. A marcipán a legnagyobb kedvencem, ebben a tortában is van egy-egy réteg minden egyes krém adag alatt, jól hangzik, hogy az oldalát is azzal vonjam be. A csokimáz alatt itt is be van kenve a főzött krémmel, de az annyira sűrű, hogy nehéz egyenletesen dolgozni vele, na meg gyakorlott sem vagyok. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a karácsonyi torták kapkodva, sokszor éjszaka készülnek, sajnos az ünnepekben gyakran dolgozom. (Majd ha nyugdíjas leszek! :-D) De nem lehet karácsony torta nélkül! Imádok sütni, megenni meg még jobban, családommal egyetemben. :-D
Minden segítségedet nagy örömmel fogadom, egyben nagyon szép ünnepeket kívánok!
Mifelénk torta nincs karácsonykor, de jön a teljes család (majd 30 fő) és piszokul nem érdekli őket, hogy dolgozom-e, vagy nem, viszont elvárják tőlem, hogy az év csúcs büféasztalát tegyék magukévá. Szerencsére egész évben gyakorlatozom: https://indafoto.hu/dudasbela/sajat_foztom
Tortával sokat foglalkoztam: https://indafoto.hu/dudasbela?search=simple&textsearch=fulltext&photo=&textuser=&textmap=&sphinx=1&text=formatorta
de feladtam, hacsak nem tudsz ajánlani olyan tortát, amit ehet
a liszt-, a tejérzékeny, a vega, a fogyózó, az allergiás és a cukorbeteg is. Ja, és finom is! Szóval feladtam, de azért szívesen nézem a YouTube-on Bruno Albouze csodáit.
Drukkolok a karácsonyi tortádért, és kívánok kellemes ünnepeket, és jövőre sok-sok jó fotót.
vakegér: Nagyon kedves vagy ezzel a segítőkészséggel, bár én semmire sem megyek vele, mert sütésképtelen vagyok :-)
...pedig állandóan az angol Sütimester sorozatokon lógok, ezen a héten és múlt héten is minden nap volt régiek ismétlése és karácsonyi sütimester is.
Mint ahogy szívesen nézem Buddy Valastro főzős- és Tortakirály sorozatát. Ez utóbbi már szerintem nem is tortákat mutat, hanem ipari méretű/nagyságú műveket.
A tortakirály igazi amerikai találmány. Európában kicsit más az ízlés, és az ára is megfizethetetlen lenne.
Arra nagyon büszke vagyok, hogy - tudomásom szerint - a világon egyedül én csináltam távirányítós formatortát ( Villám McQueen).
A "sütésképtelenség" ma már jól gyógyítható. Csak egy édesszájú rajongót kell beszerezni hozzá...
Vakegér: köszönöm a linkeket, csak ámulok, és nagyokat nyelek. Csodákat alkotsz! Nem csodálom, hogy a családod kiköveteli. :-)
Nálunk a torta azért is szokás karácsonykor, mert szűk családom majdnem minden tagja Éva és János, így ez egyben a névnapi édesség is.
A minimalista díszítésű torták nagyon tetszenek, de fantasztikus érzés amikor a ropogós csokimáz roppan a fogad alatt. :-)
Szerencsére családomban nincs ételallergiás, vonalaim megőrzését pedig az ünnepek alatt félreteszem. :-) Nem hiszem, hogy lenne bármi olyan torta, amit én tudmék ajánlani neked. :-)
Karácsonykor szintén nálunk szokott összegyűlni a család, de mivel most veszélyes lehetek rájuk, csak az egy háztartásban élőmmel fogunk ünnepelni. A szülőkhöz pedig úgy megyünk, hogy a kertben találkozunk tisztes távolból, úgy viszem a tortát...
Várom a büféasztalról készült fotókat.
Nagyon szép ünnepeket, szép fényeket!
Anna: holnap lesz a napja a készítésének. :-)
Nagyon szívesen megkínálnálak. :-)
Csokiban nem lesz hiány, csokis a tésztája, sűrű főzött feketecsokis krémje van, még nagymamám békebeli receptje, amikor benne volt az anyag rendesen. :-D
A Tortakirályt én is nézem időnként. Kedvencem az volt, amikor egy lehúzható WC-t alkotott. :-D
Idén a covid miatt nem lesz sem nagycsalád, sem büféasztal. A menü: halászlé, marinírozott hal bécsi burgonyasalátával, kápia paprikakrém-leves (ez jutifalat a menyemnek), gesztenyével töltött húsgombóc áfonya mártással (az unokáknak), konfitált kacsacomb naranccsal és sütőtökkel, meg valami süti ha hoznak magukkal. (a liszt,cukor, tej tiltva van, így meg inkább nem csinálok.)
Fotózni a hangyabolynyi unoka mellett reménytelen lesz.
Kellemes sütögetést! (meg pihenést a buli után)
Drága Frangipani: Remélem, elkészült az idei torta!:-)
A fotó láttán, na meg a leírást olvasván beindultak nálam a pavlovi reflexek! Szép és "finom" ünnepeket!
vakegér
vakegér 2020. december 20.
Egy kis szakmai tanács:érdemes lenne a divatos díszítési trendeket megnézni. A minimalizmus a divat, ezt nem nehéz megcsinálni.
Amúgy a tortád díszítése messze meghaladja a házi normákat, még akkor is, ha a stufnik nem mindig követik a torta szélét. (ezt lehet gyakorolni egy szilikon sütőlapon, ahol a körök be vannak jelölve. Ebben az a jó, hogy a kinyomott krémet vissza lehet tölteni a habzsákba, és újra, meg újra kinyomni.)
A torta oldalán a bevonó nem egyenletes. Ezt előszór be kell kenni vajkrémmel, spaklival (simítókéssel) teljesen simára elkenni, utána panírozni (édesmorzsával, mandulával beszórni), vagy a drágább, de finomabb lehetőség: marcipánna az oldalát bevonni.
Nem kritizálni, segíteni szeretnék. Ha szereted az ilyesmit, érdemes kísérletezni, gyakorolni. Látszik, hogy van hozzá tehetséged.
Sok sikert.
nevetnijo
nevetnijo 2020. december 21.
Ez nagyon csábító, szívesen megkostolnám! :)
Frangipani most kívánok békés, boldog karácsonyt neked és családodnak! Később a nagy készülődésben nem biztos, jogy marad időm ezt megtenni. :)))
frangipani
frangipani 2020. december 21.
Vakegér: köszönöm szépen a segítséget, nagyon jó ötleteket adtál. Ki fogom próbálni. A marcipán a legnagyobb kedvencem, ebben a tortában is van egy-egy réteg minden egyes krém adag alatt, jól hangzik, hogy az oldalát is azzal vonjam be. A csokimáz alatt itt is be van kenve a főzött krémmel, de az annyira sűrű, hogy nehéz egyenletesen dolgozni vele, na meg gyakorlott sem vagyok. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a karácsonyi torták kapkodva, sokszor éjszaka készülnek, sajnos az ünnepekben gyakran dolgozom. (Majd ha nyugdíjas leszek! :-D) De nem lehet karácsony torta nélkül! Imádok sütni, megenni meg még jobban, családommal egyetemben. :-D
Minden segítségedet nagy örömmel fogadom, egyben nagyon szép ünnepeket kívánok!
frangipani
frangipani 2020. december 21.
Nevetnijo: szívesen megkínálnálak. :-)
Köszönöm szépen a jókívánságaidat, viszont kívánok nagyon szép ünnepeket neked és szeretteidnek!
vakegér
vakegér 2020. december 21.
Mifelénk torta nincs karácsonykor, de jön a teljes család (majd 30 fő) és piszokul nem érdekli őket, hogy dolgozom-e, vagy nem, viszont elvárják tőlem, hogy az év csúcs büféasztalát tegyék magukévá. Szerencsére egész évben gyakorlatozom: https://indafoto.hu/dudasbela/sajat_foztom
Tortával sokat foglalkoztam:
https://indafoto.hu/dudasbela?search=simple&textsearch=fulltext&photo=&textuser=&textmap=&sphinx=1&text=formatorta
de feladtam, hacsak nem tudsz ajánlani olyan tortát, amit ehet
a liszt-, a tejérzékeny, a vega, a fogyózó, az allergiás és a cukorbeteg is. Ja, és finom is! Szóval feladtam, de azért szívesen nézem a YouTube-on Bruno Albouze csodáit.
Drukkolok a karácsonyi tortádért, és kívánok kellemes ünnepeket, és jövőre sok-sok jó fotót.
anna schwelung
anna schwelung 2020. december 22.
frangipani: Várom az idei csokitortát is! Csokitorta jöhet minden mennyiségben, bármilyen ízesítéssel.
anna schwelung
anna schwelung 2020. december 22.
vakegér: Nagyon kedves vagy ezzel a segítőkészséggel, bár én semmire sem megyek vele, mert sütésképtelen vagyok :-)
...pedig állandóan az angol Sütimester sorozatokon lógok, ezen a héten és múlt héten is minden nap volt régiek ismétlése és karácsonyi sütimester is.
Mint ahogy szívesen nézem Buddy Valastro főzős- és Tortakirály sorozatát. Ez utóbbi már szerintem nem is tortákat mutat, hanem ipari méretű/nagyságú műveket.
vakegér
vakegér 2020. december 22.
A tortakirály igazi amerikai találmány. Európában kicsit más az ízlés, és az ára is megfizethetetlen lenne.
Arra nagyon büszke vagyok, hogy - tudomásom szerint - a világon egyedül én csináltam távirányítós formatortát ( Villám McQueen).
A "sütésképtelenség" ma már jól gyógyítható. Csak egy édesszájú rajongót kell beszerezni hozzá...
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2020. december 22.
Köszönöm a jókívánságod.
Csodás tortátok lesz karácsonykor.
frangipani
frangipani 2020. december 22.
Vakegér: köszönöm a linkeket, csak ámulok, és nagyokat nyelek. Csodákat alkotsz! Nem csodálom, hogy a családod kiköveteli. :-)
Nálunk a torta azért is szokás karácsonykor, mert szűk családom majdnem minden tagja Éva és János, így ez egyben a névnapi édesség is.
A minimalista díszítésű torták nagyon tetszenek, de fantasztikus érzés amikor a ropogós csokimáz roppan a fogad alatt. :-)
Szerencsére családomban nincs ételallergiás, vonalaim megőrzését pedig az ünnepek alatt félreteszem. :-) Nem hiszem, hogy lenne bármi olyan torta, amit én tudmék ajánlani neked. :-)
Karácsonykor szintén nálunk szokott összegyűlni a család, de mivel most veszélyes lehetek rájuk, csak az egy háztartásban élőmmel fogunk ünnepelni. A szülőkhöz pedig úgy megyünk, hogy a kertben találkozunk tisztes távolból, úgy viszem a tortát...
Várom a büféasztalról készült fotókat.
Nagyon szép ünnepeket, szép fényeket!
frangipani
frangipani 2020. december 22.
Marcipan: nagyon szívesen megkínálnálak. :-)
frangipani
frangipani 2020. december 22.
Anna: holnap lesz a napja a készítésének. :-)
Nagyon szívesen megkínálnálak. :-)
Csokiban nem lesz hiány, csokis a tésztája, sűrű főzött feketecsokis krémje van, még nagymamám békebeli receptje, amikor benne volt az anyag rendesen. :-D
A Tortakirályt én is nézem időnként. Kedvencem az volt, amikor egy lehúzható WC-t alkotott. :-D
frangipani
frangipani 2020. december 22.
Erzsike: köszönöm szépen, holnap sütöm, remélem sikerülni fog. :-) Mindannyiótokat szívesen megkínálnálak, ha nem ilyen időket élnénk...
vakegér
vakegér 2020. december 22.
Idén a covid miatt nem lesz sem nagycsalád, sem büféasztal. A menü: halászlé, marinírozott hal bécsi burgonyasalátával, kápia paprikakrém-leves (ez jutifalat a menyemnek), gesztenyével töltött húsgombóc áfonya mártással (az unokáknak), konfitált kacsacomb naranccsal és sütőtökkel, meg valami süti ha hoznak magukkal. (a liszt,cukor, tej tiltva van, így meg inkább nem csinálok.)
Fotózni a hangyabolynyi unoka mellett reménytelen lesz.
Kellemes sütögetést! (meg pihenést a buli után)
frangipani
frangipani 2020. december 23.
Vakegér: ezt mind egyszerre???
Szép ünnepeket!
kerdohil
kerdohil 2020. december 24.
Nagyon ügyes vagy ! Gratulálok !
Áldott Békés Ünnepeket kívánok !
Hermi
Hermi 2020. december 24.
Drága Frangipani: Remélem, elkészült az idei torta!:-)
A fotó láttán, na meg a leírást olvasván beindultak nálam a pavlovi reflexek! Szép és "finom" ünnepeket!
frangipani
frangipani 2020. december 26.
Drága Hermi!
Köszönöm! Nagyon szép ünnepeket neked is!
frangipani
frangipani 2020. december 26.
Kerdohil: köszönöm szépen!
Nagyon szép ünnepeket neked is!