_
Kiflit sütöttem.
  • 2012. okt. 18.
  • 985
  • 0
  • 34
A kis figurának semmi köze a sütéshez, a lányom kedveskedett a főkertésznek a sok gyümölcsért.
A kiflit elkészítettem sós és édes változatban, nagyon finom és egyszerű.
50 dkg. liszt, 1 csomag élesztő, 3 dl. tej, 1.5 dl. étolaj, só, egy kávéskanál cukor az élesztő felfuttatáshoz. A megkelt tésztát 4 cipóba osztom. Egyenként tányér nagyságúra nyújtom, majd nyolc felé vágom ahogy a képen is látszik. A sóskiflibe lehet kicsi sajtrudat tenni, -nekem most nem volt itthon- majd feltekerem és megkelesztem a tepsibe is kicsit. Megkenem tojássárgájával és megszórtam szezám maggal. Elő melegített 190 fokos sütőben 10 percig sütöttem.
A lekváros is nagyon finom, annak a tésztájába 2 evőkanál porcukrot tettem és pici sót.

balmár   2012. október 18.

Juj de nagyon gusztusos!!!
Azt hittem a kis figura besegített .... :)))

Ági mama   2012. október 18.

Márti, az most egy kicsit ásott a kis ásójával és tényleg hozott be almát. /teli találat volt a lányomtól, olyan kis vidám huncutság, még ránézni is.

mammaróza   2012. október 18.

Neska!! Nagyon gusztusosat sütöttél!!:) a lekvárosat nagyon szeretem!!:):):)

bokamari   2012. október 18.

Aztapaszta!!
Már megint nyúlnék érte!!
De a hétvéfén először almás fánk lesz, utána jöhet a kifli!!
Hurráááá

Ági mama   2012. október 18.

Mari, nem fogsz ebben sem csalódni. A szilvásba csipet sót tegyél és két púpozott evőkanál porcukrot.

bokamari   2012. október 18.

Most csináltam nemrégen szilvalekvárt!!
Alig várom!!!!

klari50   2012. október 18.

Jól néznek ki! ... nyitom az ablakoz, jöhet ! :-)

mammaróza   2012. október 18.

Ági! Nálam is megrendelték az almás fánkot!:):):)

Ági mama   2012. október 18.

Klári küldfénypost.

Évika, remélem lesz fotó!

Hegyikristály   2012. október 19.

Remek lett a fotó is az ínycsiklandozó kiflikről!
Köszi a receptet!

DittusPhoto   2012. október 19.

Ágikám!
Ismét kedvet kaptam a kipróbáláshoz!!!! Csodás kiflik és fotó! ♥ :))

tacsifoto   2012. október 20.

Úgy látom, ez a budai kifli receptje, nálam is nagy kedvenc, mindig porhanyós marad, mert nincs benne tojás.
Hát, szívesen megkóstolnám most reggelire, de a helikofferem a szervizben van éppen...:((((

Ági mama   2012. október 23.

Örülök, ha a kép alapján is finomnak itélitek meg, biztosan nem bántátok meg, ha kipróbáltátok.
Köszönöm a szivecskéket.

Kati-ka   2012. október 27.

Nagyon gusztusos.Köszönöm a receptet!

klari50   2012. október 31.

Ági! Szívből gratulálok a fotód sikeréhez!

oldfire   2012. október 31.

Kedves Ági mama, gratulálok! Ismét remekeltél!

Kontiki   2012. október 31.

Szia Ági mama! Képedet szívesen látnám a lenti gyúűteményben: http://indafoto.hu/gyujtemenyek/cukorfalat

Ági mama   2012. október 31.

Kati-ka, Klári, Zsuzsa, Oldfire, Kontiki, Évika, Dittus, köszönöm szépen.

Kontiki, köszönöm a meghívást, már ott is van.

iiilona   2012. október 31.

Ágika, szeretettel gratulálok a szép sikerhez!!!

Bányászlány   2012. november 09.

Ági, kedves Tőled, hogy megosztottad az ínycsiklandó látványt és a hozzátartozó receptet egyaránt. :-)))