_
Metropolisz 2.
  • 2019. dec. 17.
  • 358
  • 24
  • 9
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Doha üzleti negyede, a West Bay, a Perzsa- öböl partján.
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 49mm
Rekesz: f/16.0
Zársebesség: 1/400
ISO: 400
Készült: 2018. jan. 10. 12:41
Kevesebb
Több

frangipani   2019. december 18.

H1N1: igen, de a pénz csak részben járult hozzá mindahhoz amit elértek. Felismerték, hogy a fejlődés legfontosabb alappillére a tudás, ingyenesek a könyvtárak, a múzeumok, egyetemeikre a leghíresebb amerikai és európai oktatókat hívják meg, és cenzúra nélkül taníthatnak. A képen az üzleti negyed látható, de építészetükben nagy súlyt fektetnek a hagyományokra.

fülekibácsi   2019. december 18.

Nem szeretnék ott lakni fantasztikus, futurisztikus, de rideg (nekem).

frangipani   2019. december 18.

Fülekibácsi: ez csak az üzleti negyed, egy külön félszigeten helyezkedok el, kb. 10 km-re a lakóövezettől, és itt csak irodaházak vannak. A lakóövezet gyönyörű, autentikus és emberléptékű.

Valami ilyesmi:


H1N1   2019. december 19.

Egyetértek fülekibácsival, nekem "az én házam az én váram" jutott eszembe amikor a képet megláttam / egyébként jól szemléltető fotó / mivel hiába impozáns mindegyik épület önmagában, együtt nem mutatnak!!!
Az jó viszont, hogy a régiektől elkülönítve építették fel. Itt nem fedeztem fel, hogy építészetükben mit jelent a hagyományok őrzése!

frangipani   2019. december 19.

H1N1: az üzleti negyed modern, lényege a csillogás, a gazdagság, az üzlet. Az autentikus építészeti elemek a lakóövezetben fedezhetőek fel, mint a fenti linken is látszik, valamint most épül a kulturális falu, a Katara Village, ahol rengeteg könyvtár, múzeum, mecset, operaház van, mind-mind a hagyományos építészetet követve. Közvetlenül a tengerparton található, rengeteg régi gyöngyhalász hajó áll a vízen. A komplexumban minden ingyen látogatható.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban