_
kovi-ubi
  • 2011. máj. 15.
  • 741
  • 12
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
5 literes üveghez 2,5kg ubi ,2,5 liter vizet 5 kanál sóval majd lehűtjük.Megmosott uborkát az üvegbe pakoljuk ,kaporral és fokhagyma girizdel.
A tetejére kenyér serclit vagy tavalyi krumplit teszünk.Felőntjük a lehült sós lével és kirakjuk hogy sűse a nap.(kb 2-3 nap)
Ha kész leszűrjük a lével felőntjűk ,hűtjük és kajáljuk:-))

tacsifoto   2011. május 16.

Fat: Te szemmel láthatóan fiatalabb vagy nálam, de talán emlékszel a kabarészámra, ahol ezt úgy nevezték:
-Kérek egy poci, kovi ubit! (ha jól emlékszem, Benedek Tibor remek kabarétréfája volt. Vagy Kibédy Erviné? Erre már nem emlékszem.

faterphoto   2011. május 16.

Hogy te milyen látnok vagy:-)
nálunk már a Dédi is igy hivta:)

mammaróza   2011. május 20.

Egy kicsi borsikafű ág a sorok közé... egy próbát megér:) Nálam anélkül nem kovászos a kovászos:)

faterphoto   2011. május 20.

kiprobálom!
van mikor szőllő es megylevélel kőrbe pakolom.

pabermann   2011. május 23.

Nagy ínyenc lehetsz.Én szoktm 10-15 szem egész fekete borsot is rakni bele,érdekesen csípős lesz tőle.Egyszer próbáld ki.

mammaróza   2011. május 23.

Remélem a jövő héten is jó idő lesz! Még az idén nem csináltam! Van egy kis (kb 3 literes) zsírosbödönöm, abba szoktam napra tenni:):)

Zsüzsü   2011. június 12.

Faterphoto, el kellene indulnod valami szakácsversenyen.. dokumetációd már van..:))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban