_
Brokoli krémleves
  • 2011. ápr. 17.
  • 2611
  • 13
  • 49
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Brokkolit rózsáira bontom és félre teszem.
A szárát( amit más kidob) apróra vágom. Körtét magház nélkül négy
részre ,pucolok egy krumplit és egy girizd fokhagymát.
Megy a fazékba még leves kocka ,zeller, (erős paprika) vízzel
felöntöm.Puhára főzöm ,majd turmixzolom tejszínnel.
Rózsákat olíva olajon sóval,borssal restre futatom majd a turmixlével
felöntőm egy rotyanás után pirított zsemle kockával tálalom.
Jó étvágyat-fat

dino   2011. április 17.

dupla kedvenc !
nézni is kellemes volt, de fogyasztani... isteni :)

WadWanda   2011. április 17.

Grat Fat! Nagyon jól megy ez Neked!:))
Persze, ma is megelőztél bennünket de nem baj, én majd később teszem fel.

faterphoto   2011. április 17.

Nem reggeli volt hanem fotó után valahogy eltünt a hasamban.
Sziveseknek és cukrosoknak ajánlott!

tacsifoto   2011. április 18.

Ez nem csak gyönyörű, de finom is lehet, bár a brokkolival fenntartásaim vannak. Ettem már bűn rosszat is, méghozzá vendéglőben.

Zsazsa anyo   2011. április 18.

Ez nagyon jó! De megint tanultam valamit: körtét sosem
tettem bele, de kipróbálom! Igen, karfiollal is nagyon jó!
Magamnak sokszor készitek krémlevest, sajnos a többieket
nem sikerült rávennem még a kóstolásra sem! Szoktam
rászórni szárazon piritott tökmagot és tökmagolajjal picit
meglocsolom.

tacsifoto   2011. április 18.

Micsoda ínyencségek! A pirított tökmag isteni finom a krémlevesekben, én még sosem csináltam, de ahová hetente 2-3-szor járok ebédelni, abban a vendéglőben nem ritkaság.

Ági mama   2011. április 18.

Kedvet kaptam hozzá, kipróbálom. Én el tudok hozzá képzelni levesgyöngyöt is. A krémlevesekhez kiváló.
A fotó egyszerűen gyönyörködtet.

Zsazsa anyo   2011. április 18.

Ági mama! Teljesen igazad van, az is nagyszerű hozzá,
mutatós és finom!

faterphoto   2011. április 18.

Kifogom probálni ,de lehet reszelt parmezánt is lehet rá- szorni:)

csilllu   2011. május 02.

Nagyon jól néz ki.. imádom.. :)
Yummmyummmyummmy.. xD

Zsüzsü   2011. május 02.

Olyan hihetetlenül szépen fotózol le mindent, hogy minden tiszteletem....

faterphoto   2011. május 02.

Mária receptet és fotót kérünk!? cim - indakonyha -

Mária képei   2011. május 02.

fotóm az most nincs,mert tegnap készítettem erdei gombalevest sajtgaluskával és elfogyott,receptet írom : vajat tojással kikeverni,lisztet hozzáadni majd reszelt sajtot,sóval,petrezselyemmel ízesítem és a levesbe szaggatom

faterphoto   2011. május 02.

Köszi megcsinálom majd.
A fotót az indafotofalra képzeltem hétvégi fözöcskézés és a kaja a receptel.Vagy egyszerüen az elkészült étel:)
"indakonyha" cimke néz rá!

Mária képei   2011. május 03.

Szép a fotó mutatósak az alapanyagok és az elkészült leves is. Most jut eszembe,ha megy az étel jellegéhez a sajtgaluskába petrezselyem helyett kaprot is lehet tenni

faterphoto   2011. május 03.

Mária csinálj hét végén kapor levest fotóval:-)))!!!
Zsazsa anyo uge hogy finom és nem kell mindent kidobni
ha bele lehet fözni:))

Mária képei   2011. május 04.

zsenge kaprot oliva olajon / ill.amilyen zsíradékot használtok/megdinsztelni, kevés csontlével párolni,zsírjára pirítani ,liszttel meghinteni, tejfölt hozzáadni,elkeverni ,csontlével felönteni,forralni,majd a sajtos kapros galuskát beleszaggatni,természetesen só,no meg egy kis cukor,diabosoknak édesítőszer

Zsazsa anyo   2011. május 05.

Fater: a spárga is nagyon jó!
Mária: köszi a receptet!

Ági mama   2011. május 07.

Mária, ma karfiollevest készítettem és a Te általad leírt sajtos kapros galuskát adtam hozzá. A férjem teljesen odáig volt, mennyire finom. Tényleg az volt. Köszönöm a receptet. Kaprot én a fagyasztóba szoktam rakni mikor még igen gyenge. Leszedem, összevagdalom apróra, csavaros tetejű kis mustáros üvegekbe rakom, mert akkor a fagyasztót nem lepi el a kapor illat. Használom egészen az uj kapor megjelenéséig..

Mária képei   2011. május 08.

örülök, Ágikám ,hogy férjednek ízlett, kaprot én is szoktam eltenni de sajnos már elfogyott,az idén még nem vetettünk kaprot,pedig már kellett volna

Ági mama   2011. május 08.

Mária mégegyszer köszönöm, tényleg nagyon finom volt!.

faterphoto   2011. május 08.

Mária igen és nagyon jó lett! Én nem értek anyira a nethez nemtudok kodot adni, de ha /indakonyha/ beirod a keresőbe megtalálod Kősz:-)))

Ági mama   2011. május 08.

Köszönöm Mária, ilyen receptre máskor is igényt tartok.

Öcssi   2011. június 13.

Imádom a leveseket. Az az igazság, hogy nem nagyon szeretek az indakonyhán nézelődni, mert mindég farkas éhes leszek. :)) De nem tudok ellent állni a csábításnak. Érdemes lenne nyitni egy igazi indakonyhát.

faterphoto   2011. június 13.

virtuális kaja ehetetlen:(
de majd eljőn az idő mikor majd transzportálni lehet:)

Öcssi   2011. június 13.

Az milyen kiszúrás lenne ha valaki csak az illatát küldené el valakinek. :)) Volna még egy kérdésem. Milyen progival raksz 4 képet egymás mellé?

faterphoto   2011. június 13.

PS-t használok de a képnézegetőkben is van ilven funkció.
NET-es felhasználásokban.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban