_
vadrózsa
  • 2011. máj. 21.
  • 518
  • 3
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
" Virága rózsavízként antiszeptikus hatású frissítő, levelének forrázata frissítő, összehúzó hatású gyógytea. Már az ókorban is a skorbut gyógyszerének tartották. Tea, szörp, bor, lekvár formájában fogyasztjuk. A magjában E-vitamin van, ezért a belőle készített csipkebogyóbort, kimagozatlan friss gyümölcsből ajánlott készíteni. Az így készített bor vitaminpótló, enyhe gyulladáscsökkentő, és vesekőoldó, enyhén vizelethajtó és gyulladásgátló hatású. Ezt a tulajdonságát főzetében vagy speciális vese- és húgykőoldó teakeverékekben is felhasználják. Mellékhatása nincs.
Virágának illatos szirmai salátákba, pitékbe valók. Szörpöt, ecetet, szörbetet, édességeket ízesíthetünk vele.
Termése a csipkebogyó. "
Gyártó: Panasonic DMC-FZ50
Fókusztáv: 7.4mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/1600
ISO: 100
Készült: 2011. máj. 21. 11:26
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Albumokban