_
10609729 749548225142130 7914073447730673942 n
  • 2015. nov. 28.
  • 886
  • 38
  • 24
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

anna schwelung   2015. december 09.

Kedves elek48! Megtudhatnám milyen exif adatokat használtál? Ha nem tudod, kérdezd majd meg a fotó készítőjétől!
Nem hiszem el, mennyi vak ember van az indafotón, hogy nem veszik észre miféle idegen képek vannak ebben az albumban.

wurslp   2015. december 09.

Ha megnézed elek48 albumát akkor tisztán látszik hogy nem azért töltötte fel ezeket a képeket hogy elhitesse bárkivel hogy ezeket a képeket ő csinálta, hanem azért mert tetszenek neki, és az Indafotót mint gyűjtőhelyet használja hozzá, ami ellen szerintem az üzemeltetőnek semmi kifogása.

Azzal hogy ezek a képek bekerültek az érdekes képek közé csak azt ismertük el, hogy ezek a fotók jók.

fülekibácsi   2015. december 09.

Az Indafotó: Fotó tárhely ingyen. Ez az Indafotó meghatározása. Valóban nincs leírva, hogy csak saját képeink számára, de bízzuk a fotósra, hogy nyilvánosságra hozza, vagy sem a képeit.

bemondo   2015. december 09.

Kedves mindenki, az indafotó valójában képtárhely, ingyen.

Ha jól vagyok informálva, akkor a fótosok a jó képeket emelik ki, teszik mindezt azért, mert a kép jó. Nem biztos, hogy a feltöltőn kéne elverni a port, mert ma bárki bármit feltölthet bárhova - és azt bírták mondani rá, hogy jó. Továbbá a legnagyobb tévedés az, hogy mindenki az elismerésért jön ide.
Különben pedig kedves Karolina, lehet, hogy tanulni, meríteni kellene ezekből a képekből is, és mindenki boldogabb lenne - még Te is. De az, hogy nekállunk itt vádaskodni, mert szerencsétlen user képe bekerült a válogatásba - lehet, kicsit overkill.
Anyway, már a kép címén látszik, hogy netes mentés és a user nem mondta explicit, hogy ö csinálta a képet, csak feltette a fotóra - nem copyright-al, hanem csak úgy - mert eltette magának.

fülekibácsi   2015. december 09.

Kedves Karolina! Félreértetted, vagy félreérthető az írásom. Eszembe sincs védeni a plagizálást.

fülekibácsi   2015. december 09.

"hanem csak úgy - mert eltette magának",de nem nyilvános oldalon.

bemondo   2015. december 09.

@fülkebácsi miért ne? Az emberek nagy részének az indafoto egy kétárhely, ahoáv elteszik ami tetszik, vagy feltöltik amit a forum.index.hu-ra posztolnak, vagy a blog.hu-ba egy posztba beszúrnak. Honnan tudod, hogy nem erről van szó? Miért ne lehetne nyilvános oldalon?
A gond az, hogy alapvető félreértés van a tekintetben is, hogy miaz ami nyilvános, mi az ami közlés és mi az ami elérhetőség. És a legszomorúbb az, hogy mindezt egy olyan kép alatt kommentezitek ki, ami JÓ! És nem arról van szó, hogy a kép jó - hanem arról, hogy kié. Tiszta ovoda, de tényleg. Feljelentelek, hogy nem a tiéd, és kaptál pirospontot. Tessék menni jó képet csinálni.Pont.

bemondo   2015. december 09.

@Karolina elég érdekes már az is, hogy megelőlegezed, hogy mit gondolok én és arra reagálsz - hogy furcsa elképzelés. Nemigazán gondolok semmit a kérésben, csak azt, hogy usert vegzálni, kommentben szerintem legalább annyira izléstelen, különösen úgy, hogy szintén magadból kiindulva azt feltételezed, hogy azért töltötte fel a képet amiért Te teszed - pedig láthatóan nem egészen így van.

Egyébként meg lehet nyomni a feljelentem gombot és kész - és nincs a thread, amiből szerencsétlen csak azt veszi le, hogy jajj, kiemelődött a képem ( amit feltöltöttem ) és itten vegzálnak azonnal, hát milyen közösség ez? miközben csak posztoltam a fórumba, vagy a bloghu-ra...

Szeritnem ezen is érdemes elgondolkodni.

bemondo   2015. december 09.

@Karolnia szerintem egyébéknt ide is beszálhatnál moderátornak:
https://www.tumblr.com/search/photos

Helló

Krémusz   2015. december 09.

Ez nem semmi! reggel láttam, meg is nyitottam, és a címből rögtön tudtam, hogy nem saját alkotás. Ráadásul ez abból is látszik, hogy a feltöltött képek nem egy stílusúak, abszolút feltűnő, hogy nem egy ember munkája. Tényleg azt lehet hinni, hogy mostanában ez "divat". Igaziból nem is érdekelne, ha a "vezetőség" többedszerre nem emelt volna ilyen plagizált képeket a böngészőbe, ezzel egyfajta elismerést adva nekik. Persze a kép akár meg is érdemelné....valóban, de a valódi készítője is azt, hogy megnevezzék őt! A másik, ami zavar, hogy sok olyan fotóstársunk is kedvencelte, akik azért már letettek az asztalra egyet-mást. Ezen nagyon csodálkozom, és nem is tudom mire vélni, mert számomra az nem magyarázat, hogy a kép szép és ezzel azt ismerik el, na de elismerésre kerül így a plágium is! Harmadrészt elgondolkodom, hogy akkor mostantól ez az Indafotó szintje? Igaz, hogy ingyenes fotómegosztó, de azért mégiscsak van egy fajta szint, hogy mint fotómegosztó portál nem asszisztál a plágiumhoz, sőt nem emel piedesztálra olyan fotót, amelynek a szerzőjét nem tudjuk megnevezni. Ezt, mint aktív "indás", én személy szerint elvárnám az oldaltól, hisz szeretem, ezért vagyok itt.
Persze nem akarom megbántani a lelkes "fotógyűjtőket" és ide feltöltőket (Nyivett, elek48, és H.A. az utóbbi időben), vélelmezem az ártatlanságukat, de akkor meg nem árt, ha tudják, hogy minimum nem etikus amit csinálnak!!!!

Az én értékrendemnek csak az a megfelelő, ha az amatőr és profibb, il

anna schwelung   2015. december 09.

Karolina: Azt ismered, mi különbség van Bem apó spermája és az M1-es Németh Balázs ( http://stat.24.hu/app/uploads/2015/01/nemeth-balazs-1024x529.jpg ) közt?
Elmondom: mindkettő bemondó :-D

Krémusz   2015. december 09.



Az én értékrendemnek csak az a megfelelő, ha az amatőr és profibb, illetve profi fotóstársaink saját képei uralják az Indafotót mindannyiunk épülésére szolgálva. Hisz rengeteget tanulunk egymástól itt az évek során. Ha a jövőben nem ebbe az irányba haladunk, akkor elgondolkodom azon, hogy sok más "ősindást" követve én is más megosztót használjak csak ezután. Nagyon sajnálnám, mert az Indafotó volt a bölcsőm.

bemondo   2015. december 09.

@anna mi ez a tripla plágium itt kérem?!?!?! Szerintem ez a hangnem minden szempontból méltatlan a közösségetekhez.

anna schwelung   2015. december 09.

Nagy Karolina: Ne szívd mellre, mert még kicsi lesz a 90 E méretű cicifix is :-)
Voltak itt nagyobb menetek is anno, amikor önjelölt fotóguruk időlegesen átvették az irányítást darthwalktól...

irenne56   2015. december 09.

Teljes mértékben egyet értek Anna, Karolina és Krémusz véleményével!
Lányok, a böngészőben a képek megjelenése illetve kiválasztódása nem véletlenszerű válogatás eredménye???!!!

Elek48 mentségére legyen mondva, hogy 2015. november 28-án regisztrált, valószínűsítem, nem olvasta az Indafotó feltöltési feltételeit.
Idézet az Indafotó felhasználhatósági tartalomból:
„Tartalom alatt értjük a felhasználók által a szolgáltatásba felvitt összes adatot, beleértve a feltöltött képeket, kommenteket, kitöltött adatlapokat.
Az Indafotóban megjelenő tartalmakat a felhasználók töltik fel és azokért kizárólag ők vállalják a felelősséget, a Szolgáltató nem.
Az Indafotóba csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy személyhez fűződő, valamint szerzői jogait.”

Elek48 bővebben itt ismerkedhetsz a felhasználási feltételekről:

http://indafoto.hu/static/felhasznalasi_feltetelek

Krémusz   2015. december 09.

Irénke a kérdésedre a pontos választ nem tudom, csak annyit, hogy amikor darthwalk után mások vették át az Inda vezetését/moderálását/adminisztrálását (nem tudom, mi is a helyes kifejezés), akkor azt hiszem, hogy az Indafotóblogon olvastam, hogy a böngészőben ezen túl nem egy szoftver fogja beválogatni a képeket, hanem emberi szem és agy. Hogy ez csak akkor a kezdeti időszakban volt-e így, vagy még most is így van, azt nem tudom...

irenne56   2015. december 09.

Krémusz, reménykedtem, hogy véletlenszerű a beválogatás! Ha viszont emberi szem és agy ízlése és megítélése "elek48" egyszerre három képének a böngészőbe beválogatása, akkor szomorúan veszem tudomásul az Indafotó e-fajta, értékrendjét! :-(

bemondo   2015. december 10.

Mindahányan el vagytok tévedve, akik továbbra is a felhasználót kritzáljátok azért, amit tett - ill. hogy nem látjátok azt, hogy az itt történő kommunikáció mit is jelent.

A gond az, hogy képtelenek vagytok megérteni, hogy a user, aki feltöltötte a képet semmiről nem tehet.
Minahányszor ezt leíródott személyeskedtek és azt támadjátok, aki ezt a momentumot kritizálja. Karolina még mindig nem érti ezt, és Anna is csak tüzeli a dolgot azzal, hogy személyeskedik, viccelődik a nickemmel - ami azért igencsak BTL a kommentelésben - én is tehetném ezt, de nem alacsonyodom idáig ( tudva azt, hogy Ti majd remekül kenegetitek egymást azzal, hogy megmagyarázzátok ki alacsonyodik kihez - mert csak Ti lenni helokopter )

Vegyétek már észre:
- kikedvencelni lehet!
- jelentem gombot nyomni lehet!
- ignorálni, nem követni valakit lehet
- követni a kedvenceket lehet
- csinálni saját gyűjteményt, amibe meg lehet hívni akit akartok és oda gyűjteni a számotokra elfogadottakat lehet
- írni a supportnak is lehet

Ismerem a fotót, mert használom egy ideje képtárhelynek.

De nem, Ti itt toljátok a kép alatt továbbra is a usernek, hogy Ti vagytok helikopter.

Én nem tudom, hogy mit is lehetett leszedetni, de az is lehet, hogy a befolyással való üzérkedést nem biztos, hogy itt kéne megvitatni. De persze lehet.

bemondo   2015. december 11.

@Karolina No, ha ez volna a kifogásod, akkor lehet hogy
a. rossz helyen
b. rossz módon fejtetted ki
A folytonos személyeskedésed pedig azt igazolja, hogy nem vagy képes beismerni, hogy hibáztál.

Gyüjteményemre való hivatkozásod szintén további személyeskedés - amit már fel sem veszek.

Azért kellemes fotózást kívánok a jövőben is - csak ha lehet, akkor nagyobb látószöggel.

Kellemes békés ünnepeket kívánok Mindenkinek.

scherer   2015. december 12.

anna schwelung "Ezt jól becumizták a kedvencelők!" bevallom éN IS

Kedvencnek jelölték
Albumokban