_
Szerelmem
  • 2011. febr. 07.
  • 108
  • 3
  • 3
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D40X
Fókusztáv: 24mm
Rekesz: f/10.0
Zársebesség: 1/250
ISO: 160
Készült: 2011. febr. 07. 14:19
Kevesebb
Több

distance   2011. március 05.

Gyonyoru felvétel de nem tudom mik ezek és hol vannak.
Azt is szeretném tudni hogy miért adtad ezt a cimet?

dzsappa   2011. március 05.

Hello. köszönöm a dicséretet. a felvétel Óbudán, Budapest 3. kerületében készült, nem messze az Északi-Összekötő hídtól. az épületcsoport az Óbudai Gázgyár, mely régebben fontos szerepet töltött be a város életében, ám mára értelmetlenné vált technikai okokból, így sajnos az épületcsoportot is elfelejtették és ezért leamortizálódott. többször voltak tervek arra, hogy rendbe hozzák, ám eddig nem került rám sor. ám mostanában hála a Grafishpisoft parknak,(amiről a kép környékén van pár kép,modern innovációs központ) illetve az itt alapult, és itt terjeszkedő új felsőoktatási intézménynek meg fog szépülni, és új értelmet nyervén létezésükkel remélem hamarosan a 21.századi Budapest egyik új látványossága, jelképe lesz.
a kép címe egyszerű: szeretem. az egyik igazi és régi szerelmem az épületek közül, melyek megtekintését mindenkinek ajánlom (Parlament, Lánchíd, Greshem Palota, Budai vár, Földtani Intézet, Margit szigeti víztorony...stb)
remélem válaszom kielégítő volt, és ha még kérdezel szívesen válaszolok. megtisztelő a figyelmed (mint mindenkié):D

dzsappa   2011. március 05.

amúgy az épületcsoporthoz tartozik egy fantasztikus munkás-lakótelep, a szó szép értelmében, hasonlít a Wekerle telepre, mely mostanában kap műemlék végzettséget. akkor még volt a munkának értéke, a gyár nem egy termékeket ontó tömb volt, és fontos volt, hogy az ember elérhető legyen, hogy közösséget alkossanak a dolgozók... régi világ... szebb világ. szerintem.

Kedvencnek jelölték
Albumokban