_
mák
  • 2012. júl. 07.
  • 675
  • 24
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-H9
Fókusztáv: 5.2mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/400
ISO: 100
Készült: 2012. júl. 07. 11:55
Kevesebb
Több

Ági mama   2012. július 07.

Bőven terem. :))
Régen nyáron mákot is szedtem, nagyon szerettem a gubóból a számba önteni a friss mákot. a legfinomabb íze akkor van, úgy frissen.. / Volt is alvás ebédidőben:))) /

dzsaguar   2012. július 07.

Ma már ezt is kombájnnal vágják. :)
Én inkább a bejgliben szeretem,

dzsaguar   2012. július 08.

Én natúrban nem szeretem az ízét, és a bejgli jutott eszembe. A mák finom dolog, de valahogy mostanában(főleg így szántóföldön) nagyon macerás termelni.
Régebben (80-as évek) szinte mindenkinek volt a háztájiban. Nagyon jól fizetett.

anna schwelung   2012. július 13.

...ahogy Ági mama én is sokat szedtem gyermekkoromban....csak letörtük a fejét, összegyűjtöttük és otthon éles késsel levágtuk a fejét, kiöntöttük...majd némi szelelés, tisztítás, előkészítés a mákos tésztához:-)))
Én is szerettem csak úgy nyersen!

dzsaguar   2012. július 13.

Én nem csak gyerekkoromban később is szedtem kézzel mákot. 1-2 hold volt a háztájiban, összefogott a család és kézzel szedtük.
Egy kalmár rostához hasonló szerkezettel tisztítottuk.
Beleöntöttük a garatjába a mákot, az összetörte a mákgubót és szétválasztotta az összetört mákgubót a meg a mákot.
A végén még egyszer(ha kellett kétszer) átengedtük a mákot.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban