_
Chilis csokivarázs
  • 2008. dec. 25.
  • 881
  • 2
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Aszaltszilvával töltött chilis csoki, a 2008-as karácsonyi vacsoránk egyik édessége
Gyártó: Panasonic DMC-FZ30
Fókusztáv: 7.4mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/40
ISO: 200
Készült: 2008. dec. 24. 15:29
Kevesebb
Több

vakegér   2009. március 02.

Csak a vendégeinket akartam elijeszteni ezzel a kreációval, aztán az lett a vége, hogy a maradékot lefoglalták, és magukkal hurcolták.

vakegér   2009. április 12.

Mexikóból (újabban) elterjedt irányzat. A nyelv csak a négy alapízt érzékeli (sós, édes, keserű, savanyú), az erőset nem, ezért a csilis csokit nyugodtan lehet harabdálni.
Az első falatnál mindenki azt hiszi, hogy túl van a nehezén, amikor a csoki a torokba ér, és robban az egész ízbomba!!!
Egyébként ezek az ízek jól kiegészítik egymást, bár egy gyerek talán nem ettől fogja megszeretni a csokoládét.

makákó   2009. április 16.

Már lehet táblás csokiba is kapni csiliset

Zsazsa anyo   2011. október 26.

Ez nekem nagyon bejön! Imádom a csilis csokit! Szoktam
késziteni magamnak!

Zsazsa anyo   2011. október 26.

Az aszalt szilva és a csoki között milyen krém van?

vakegér   2011. október 26.

Lényegre törő kérdés, mert ezen múlik az egésznek a harmóniája. Natur rémsajt. Megy a szilvához, a csokihoz és a chilihez is. Nem sok ilyen krém van.
Elöszőr roppan a csoki, majd elolvad a szájban. A tömény ízt kicsit lazítja a krémsajt, egyben átmenetet képez a savanykás szilvához. Amikor lenyelik, és mindenki azt hiszi, hogy túl van rajta, akkor kezd hatni a chili paprika. A krémsajt ezt az érzést is egy kicsit pasztelízálja. Véső soron mégis csak édességről van szó.
A bonbon készítése azért igényel némi felszerelést, meg szakmai gyakorlatot.

Kedvencnek jelölték
Albumokban