_
DSC 0007 resize
  • 2010. szept. 05.
  • 5522
  • 1
  • 40
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony Ericsson X10i
Fókusztáv: 4.7mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/129
ISO: 50
Készült: 2010. szept. 05. 18:33
Kevesebb
Több

Indexr   2010. szeptember 05.

Hagyjad, meg kellett mutatnia a járgányt. Szerény kürülmények között nött fel, keményen "megdolgozott"a sportkocsiért napi tíz órában a gyárban. Amúgy meg volt a kép szerint elég parkolóhely. (Nem vagyok irigy, hosszú távon nem olyan kényelmes és zabálja az üzemanyagot).

gasparv   2010. szeptember 06.

Ugyan már.... :)
Ilyen autóval én is így állnék meg!

ilfeON   2010. szeptember 06.

ha vezettél volna már lambót akkor tudnád, hogy lehetetlen vele tolatni, ki kell ülni a küszöbre hogy láss valamit hátrafele,
azért állt meg így hogy utána vakon is ki tud majd menni

belakis   2010. szeptember 06.

Ilyen autóval - és még olcsóbbal - én is így parkolnék.

Jön a gyökér, a szarjával, kicentizi, majd ráb*ssza az ajtót....

Kell neki? Nem. Tud a paraszt vigyázni? Nem. Így fog beparkolni? IGEN!

Ennyi.

KopaszKukac   2010. szeptember 06.

Igazán nem értem, hogy miért kell beküldeni ilyet. A képen is látszik, hogy egy csomó hely van még a parkolóban... Vagy a kispolgár pont a lambo mellé akar parkolni? :D

Zsoo1   2010. szeptember 06.

Senkinek nem tűnt fel, hogy ez egy Ferrari?
kb másfélszer szélesebb egy normál autónál, nem véletlen állt így be! Kis butusok!

ddrx9   2010. szeptember 06.

Én is így szoktam megálni a bevásárló központoknál, mert féltem a vasat... sok tuskó csak kicsapja az ajtót, és már koppan is, és lehet menni políroztatni.-jobb esetben.
Majd ha legalább akkora parkoló helyeket csinálnak ezek a nagybótok, hogy két kocsi közé beparkolva ki tudjam nyitni az ajtót, akkor majd beálok a vonalak közé...addig nem..Na jó igaz nem kispolákkal szaladgálok, de van egy standart méret az autókhoz..ha a kedves tervező mérnökök ezt fgyelembe vennék, a parkolók tervezésekor, nem is lenne baj. Azt hiszem szabvány katalógus a neve.

Deszkás   2010. szeptember 06.

Nem, nem mindegy. Annyira azért nem volt üres. Lett volna, aki beállt volna mellé.

Deszkás   2010. szeptember 06.

Ja meg, attól, hogy üres a parkoló abban a pillanatban, még beállhat rendesen. Tudod láttam én már olyat. hogy érkezem a parkolóba, de egy ... 4 helyre állt be egyszerre. Mert ugye párhuzamosan kellett volna egymás mellé, ő meg beállt keresztbe, mit neki, hát üres a parkoló. Mikor meg jöttek az autók, nézed nagyot, hogy elküldték. Mert ugye, ha gondolkodnál, te magad is rájönnél zsoltikomam, hogy semmit nem jelent az, hogy amikor megjött, üres a parkoló, 10-20 perc múlva már tömve lehet. Így van? Így! Akkor meg? Ugye hogy nem mindegy?

belakis   2010. szeptember 06.

Boven van ott hely a kepen... A kep alapjan fel 7kor tortent, akkor tobben sem lesznek mar. Hely van, es vedi az autojat az idiotaktol akik rutinbol ranyitjak. Probalj csak belegondolni... A csaladi ignisen lehet fel se tunik a karc, de ezen igen gazos... Ha tehetem, en is messze allok a bejarattol, ahol ures, es ott is keresztbe- igaz par kisebbsegi komplexusos idiota ott is beugat, majd lohol a bejaathoz parkolohelyet keresni. Kivanom, hogy ez legyen a legnagyobb Oromuk az eletben!

Alikam   2010. szeptember 06.

@ddrx9: nem azért szoktál így megállni mert félted a vasat, hanem azért mert egy büdös paraszt vagy.

Ha mindenki normálisan vonal közé szimmetriatengelyen parkolna még baszhatnál is a két kocsi között, annyi hely lenne.

Persze ehhez skill is kéne, az meg ugye nincs mint ennek a képen látott tahónak sem.

@ilfeON: ja, persze bazd meg, akkor az összes furgonos meg kamionos álljon meg így, mi?

Idióta, ilyen kocsihoz némi vezetési rutin is kéne de ha ilyenre fogod, hogy úgy állsz be vele mint egy darab szarral, az már régen rossz.

Amúgy én az ilyen autók tulaját úgy leellenőriztetném a rendőrséggel meg az APEH-al mint az állat.

Nem kispolgári irigység, de biztos ami biztos alapon mert lehet, hogy tehetséges ürgéről van szó, aki szereti a sportkocsikat, de ebben az országban nagyobb a valószínűsége, hogy nem erről van szó.

Alikam   2010. szeptember 06.

@belakis: aztán akkor mi van? Ha van pénze ilyenre akkor a karcolást is ki tudja javíttatni, nem?

Keresztbe beállni, pff, nem akarod esetleg máskor az egész parkolót kibérelni?

Vagy tegyél ki terméskövet, olyat is láttam már, mondjuk az társasház előtt volt, hogy csávóka fogott két 10 kilós terméskövet és szépen kialakította a parkolóhelyét.

Előtte utána 5-5 méter, ennyi.

Deszkás   2010. szeptember 06.

belakis: Ez elég nagy hülyeség, amit leírtál. Már az önmagában gáz, hogy ilyen autóval Auchanba jár vásárolni. A másik, ha félti a kocsiját, ne menjen vele ilyen helyre. Lehet indokokat felsorolni, miért áll szabálytalanul, de minek magyarázzuk meg a szabálytalanságát? Ha az Sx4, vagy Ignis lenne, mindenki leszólná. Csak azért engedjük meg, mert Lamborgini és félti a gazdája? Na ne már!

Indexr   2010. szeptember 06.

Alikam-é pont. Egy kicsit nyers stílusú, de lényegretörö. Olyan kövérlacis. Tahó a lambós és kész. Nem kell magyarázgatni, hogy vajon miért parkolt le így (= állította le azon a helyen a motort). A forgalmi vizsgán azonnal megb* volna, erre "rásegíteni" sem lehet. Szomorú látni, hogy az anyagi javak gyarapítása nem jár a kulturális - mentalitásbeliek (- szellemiek) gyarapodásával.

A termésköves bal* példája jó. Bátor a harcsa. Manapság, ilyen szélsöséges idöjárás mellett. Egy lokális tornádó simán felemel egy tíz kilós terméskövet és rápakolja a szélvédöre.

belakis   2010. szeptember 07.

Deszkás: pont fordítva.. csak drága autókat szóltok le... Az sx4 pedig fel sem tűnik hogy képtelen beállni rendesen, ahhoz már úgy hozzászokott az átlag szeme...

Én jómagam egy 14 éves kombival csinálom ezt. És leszarom más véleményét, a 3ik fényezés és ajtó javítás után.

Panaszt lehet tenni a sóhivatalban. Amíg más vagyontárgyát nem értékeli a paraszt annyira, hogy úgy kezeli, mint a sajátját, addig...

Indexr   2010. szeptember 07.

Belakis: Nem tudom, hol jársz, én már jó pár éve vezetek, de még senki nem baszta úgy rá az ajtót, hogy újra kellett volna fényezni.

Deszkás   2010. szeptember 07.

belakis! Elég lett volna megnézni a képeimet, mielőtt akkora badarságot állítasz, hogy SX4-gyel nem foglalkoznék. Miért is? Mert egy Skoda 120 szabálytalan parkolása is látható a képeim egyikén. Hoppá! Tehát ezt már buktad is.
Nekem jelenleg egy 3,5 éves autóm van. Nincs rajta olyan karcolás, ami miatt újra kellett volna vagy kellene fényezni a kocsit. Nem tudom, te mennyire vagy peches akkor e témában. Ja a céges kocsinkon volt régebben egy horpadás, amikor nekinyitották az ajtót, de azért fényezni azt sem kellett. Olyankor nem is a festék, fényezés sérül. Szóval én kétlem, hogy neked azért kellett volna újrafényezni a kocsidat, mert nekinyomták az ajtót. Karcolás nekinyitástól nem keletkezik. Ha meg ennyire félted a kocsidat, hogy nekinyitják az ajtót, nem kell vele járni, lehet menni busszal is bevásárolni! Az autót meg nézegesd otthon, mennyire karcmentes, és nem kell se benzinre, se fényezésre. Ja és leszarhatod nyugodtan más véleményét, csak ne a rendőrség véleményét szard majd le, ha kijönnek és megbüntetnek, hogy mások elöl elfoglalod a helyet.

belakis   2010. szeptember 08.

Miért kéne egy ajtó miatt az autót újrafényezni? A fénykép meg általánosság, nem azt írtam , hogy Te nem fotózod. Csak hogy megszokott. Mindegy.

adamosz   2010. szeptember 08.

egyáltalán nem ilyen autóm van, de ha tehetem én is a legtávolabbi helyen hagyom az autót ilyen helyeken:
Saját tapasztalatok: faszikám rámlöki az ajtót amikor bent ülök, anyuka ledarálja a lökhárítót szomszéd helyre tolatás közben, szintén anyuka az autó közepébe tolat telibe("csak meg akart fordulni de nem fért el"), és a csúcs a 40el guruló bevásárlókocsi. Szal megértem ha valaki nem akar karosszériásnál dekkolni néhány hülye miatt. A szaros astrát is alaphangon 50e javítani, ez meg ha esetleg aluból van egy milla is lehet...Más kérdés h biztos sokat dolgozott érte, sok iskola, szorgos munka meghozta gyümölcsét a kis buzinak.

Deszkás   2010. szeptember 08.

belakis: Nem mondtam, hogy az egész kocsit kellene fényezni. De szerintem nem életszerű, amit írsz. Komolyan mondom, ha egy 14 éves autót ennyire féltesz, nem kell vele az utcán járni.
Persze, hogy megszokott, hogy az ilyen kocsik szabálytalanságát fényképezi az ember, mert csak az ilyen autók tulajdonosai olyan bunkók, hogy azt hiszik, nekik mindig és mindent szabad, és úgy állnak meg, ahogy nekik tetszik. Mivel a szabálytalan parkolások zömét ilyen autóval követik el, természetes, hogy róluk készül a több fénykép. Logikus, nem?

adamos: Ilyen autóval, ha félti, nem kell auchanba járni. Vajon amit vesz, hova teszi? Az anyósülésre? :DD Nekem nincsenek ilyen tapasztalataim. Sosem nyitotta neki senki az én autómnak az övét.

Lui1   2010. szeptember 08.

Magyarország én így szeretlek...

1. tény és való,hogy normálisan is belehetett volna állni a kocsival, még ha az egy Lambo...

2. a faszom kívan az írigységetekkel, azért mert neki ilyen vagy olyan módon bejött az élet és ilyen kocsit megengedhet magának! Erre a példa bátyám egyetemre jár és olyan a tanulmányi eredménye, hogy egy pár év múlva akár autót is vásárolhatna és nem a szaros Ignis-re vagy SX4-re gondolok... És akkor a ti elméletetek szerint egy köcsög buzi adócsaló.... hát kurvára nem csak tanulni kéne gyerekek.......

3. Gondolom mindenki félti a saját autóját, mert a fényezés sehol sem olcsó dolog (ezt én már tudom) És nem csak a bevásárló központok parkolójában lehet sérülést okozni egy jármű fényezésében, hanem mindenhol köz út, andrássy út stb stb....

Deszkás   2010. szeptember 08.

1, Így van.
2, Hmm. Hol az összefüggés a tanulmányi eredmény és az autó között?
2/b, Nem az irigység beszél sokunkból, hanem hogy a pénzzel nem jár ész, csak agyi leépülés. Ez is ékes példája annak. Ő azt hiszi, ha pénze, megteheti, hogy így álljon be. Ha szerinted ez az irigység, akkor komoly gondokkal küzd valamelyikünk. De nem én.
3. Igen, én is féltem, és megpróbálok olyan autó mellé állni, amelyik normálisan állt be, mert megbízom abban, hogy ő nem fogja nekem csapni az autót. Ha nincs ilyen hely, esetleg pont olyan helyre tudok beállni, ahol az egyik autó nagyon nem középen van, egyszerűen lefényképezem magamnak(!) ha bármi sérülést látok később az autón, ráhátékázom. Ennyi.
3/b, igazad van, máshol is szerezhet ilyen sérülést. De ez most hogy is jön ide?!

Lui1   2010. szeptember 08.

A tanulmányi eredményt azért írtam,mert valaki azt írta, hogy "biztos nagyon komolyan megdolgozott érte..." és csak ebből indultam ki! Amúgy jó tanulmányi eredmény - több pénz és ha több pénz akkor autó.
És azért írtam le, hogy máshol is lehet kár okozni más ember tulajában, mert úgy beszéltek itt, mintha csak ez a parkoló létezne....
És ha hiszed, ha nem, nincsen nekem semmilyen bajom/ gondom, de elég sokszor szoktam olvasni az ilyen fajta kommenteket és egyszerűen lehet "látni" (bocs ez jutott eszembe, tudom szarul fogalmaztam) az irigységre utaló jeleket!

adamosz   2010. szeptember 08.

nagyjából leszarom hogy ki milyen autóval jár (kicsit védtem is ha nem tűnt volna fel jóember), mivel kis hazánkban nem sokra megy vele (utak, dugó, pályán meg mérnek), pajszernövesztésre pedig nem szorulok speciel.
A tanulmányi eredményekről pedig annyit hogy a "pár év alatt összejövős pénzeket" normális ember nem egy olyan dologra költi ami 2-3év alatt elfelezi a saját értékét. Haverod (akit leszarok) is be fogja érni egy szutyok passáttal vagy A4-6-al, de ha akkora mágus akkor úgyis cégautóba ül-de azt is leszarom. Ellenben nem kéne olyan álszentnek lenni hogy mi vagyunk a minden 5.ember lottónyertes országa, aztán mégis mindenkinek sír a szája. ennyi. de a kép nem erről szól padre.

Kisbundi   2010. szeptember 12.

2045 cm széles az autó, gondolom tükör nélkül, egy normál autó tükör nélkül 1700-1800 centi, vagyis baromira nem fér ez be egy helyre. 20-20 centi maradna két oldalt, a lábatok se férne el gyökerek....

Deszkás   2010. szeptember 12.

Ha nem tetted volna oda a gyökerek kifejezést, belehaltál volna? Attól, hogy szerinted nem fér be, még
1, nem kell gyökerezni
2, nem kell ennyire paraszt módon beállni.

buncow   2010. szeptember 30.

más esetben az embernek fizetnie kellene azért, hogy ilyen kocsit lásson, szóval szerintem örülj bmeg, hogy láthattál egy lambót közvetlen közelről és ne rinyáljál azért mert a több száz parkolóhelyből elfoglalt kettőt, ami figyelembe véve a kocsi méreteit, pont belefér.. ja és nem tudom mit jön mindig valami irigy barom a "biztos napi 10 órát dolgozott a gyárban" szar naiv szöveggel, mintha másképp nem is lehetne pénzt keresni.. feltételezem, hogyha hozzátok basznának egy lambó dzsimit akkor ti otthon políroznátok a garázsban egész évben és nem használnátok.. a fogyasztása miatt pont ilyen kisebb "túrákra" jó a kocsi, míg elmész bevásárolni:) Nekünk 17 éves astránk van, de biztos nem pattognék ha látnék egy ilyen ritka kocsit így beállni, persze egy merci és nagy kopasz tuskó sofőrje esetében - aki azt hiszi övé a világ meg az összes út rajta - már más helyzet, azokból van épp elég az utakon.. Mondjuk, ezt már sokszor leírtam, ahhoz is kell egy lelkivilág, hogy fényképezővel vadásszál szabálytalanul parkoló autókra, hogy aztán otthon a gép előtt ülve kifröcsöghesd magadból az összes frusztrációdat.. Nem kellene inkább barátokat keresned, vagy becsajoznod? Ez így kicsit szánalmas..

buncow   2010. szeptember 30.

Mellesleg míg ti ott puffogtok magatokban a gép előtt recskázva, addig képen látható kocsi gazdája vígan szarik rátok és élvezi a lambóját:) Azért ez is szánalmas:)

buncow   2010. szeptember 30.

Kisbundi: azért az a 20 méter meg 18 méter kicsit sok, hehe

buncow   2010. szeptember 30.

Mellesleg van egy 120 ezres géped, meg egy hasonló árú telód, meg egy viszonylag új autód, nem kéne, hogy verjen a víz ilyen apróságok miatt, vagy hitelre mind?

Deszkás   2010. szeptember 30.

buncow: LOl az egész, amit ide beírtál. Csak nevetni lehet rajtad, meg a mentalitásodon. Örüljek, hogy ilyet láttam?! Ugyan már! Meg máshol fizetni kell érte? Na persze, az autókereskedésben még ki is nyithatod az ajtaját és belekukucskálhatsz. Nem egy ritka kocsi, max számodra. Minden hét látok hasonló kategóriájú autót. Szóval beszélhetünk arról, ki is a szánalmas. Mert szerintem az ilyen beírások alapján nem mi, hanem te. ha hozzám vágnának egy ilyet, azonnal eladnám! Minek az nekem? Közlekedni, kirándulni, nyaralni nem lehet vele. Ellenben az árából vehetnék 1-2-3 lakást. Az legalább értéktartó, és nem költeni kellene rá, hanem pénzt hozna.

"Mondjuk, ezt már sokszor leírtam, ahhoz is kell egy lelkivilág, hogy fényképezővel vadásszál szabálytalanul parkoló autókra, hogy aztán otthon a gép előtt ülve kifröcsöghesd magadból az összes frusztrációdat.. "

Te miről beszélsz? Fel sem fogod, mi történik, csak hablatyolsz össze-vissza. Kényszerképzeteid vannak. Tudod nincs nálam mindig fényképező. Itt már megdől az állításod. Aztán folytassuk: Nem vadászom a szabálytalan autókat. Egyszerűen ha sétálok a városban A-ból B-be, haverokhoz (mert szerinted ugye csak ebben élem ki magam, és nincsenek haverjaim, tehát megint csak mellé lőttél), vagy munkámból kifolyólag, amikor meglátok egy így parkolót, és egyszerűen lefényképezem, majd felteszem ide. Nem fröcsögök, és nem találok ki hozzá semmiféle hazugságot, veled ellentétben ugye. Na most nézzük meg ki i

Biibii   2010. október 01.

Nem szeretem, hogy sokan csak sírni tudnak mindenért. Pl. ki hogy parkol, milyen autóval jár. Én is így álok meg és ennek egyszerű a magyarázata: az ajtaja az ilyen kocsiknak sokkal nagyobb, ha nem így állsz meg nem tudod kinyitni!!! Tudom , mert nekem is hasonló autóm van és rendszeresen hallom - mert jó a fülem- , hogy vette a gazdag öreg pasim. Azt , hogy esetleg sok - sok évez tanul valaki, majd keményen dolgozik napi 16-20 órát azt sokan feltételezni se tudják.
Ja és jöhet az APEH, meg a rendőrség adózott fizetésemből vettem!!

Zhuma   2011. november 25.

Biibii: Csak jelezném feléd, hogy ennek az autónak felfelé nyílnak az ajtajai. Nem tudom mennyire hasonló autód van, de nem hiszem hogy egy 40millás autóval járkálsz, az utakon, mint jelen képen látható tulajdonos, ha még ezt sem tudod...A maximum amit kinézek belőled egy 3éves Audi A6 :P
És nem az ajtó miatt álltok így meg, inkább büszkeségből, vagy lustaságból.
Ha elegendő helyet hagysz, én a Hummerből is simán kiszállok neked...Persze ha a másik is úgy állt be, ahogy kell..Ez viszont az ilyen vezetni és tolatni kevésbé tudó egyének miatt elég ritka!
Mivel elég jók ennek az autónak is a szélső tükrei, nagyon könnyedén lehet vele tolatni, még ha félti is az illető..ha az enyém lenne én is félteném. De tuti hogy képes volnék beállni akár menekülősre is vele.
a 2045cm széles állítás valóban inkább 2045mm, de mondjuk én sose mértem le, annyi biztos hogy a parkolósában bőven elfér, ki is tud szállni, de még a mellette lévő is ki tudja nyitni az ajtót annyira, hogy kiférjen. Nyílván ha nagy segge van, vagy ugyanilyen autója, akkor keres egy másik helyet, puff neki. Vagy asszony kiszáll a parkolás előtt :P
Én inkább még azt feltételezném, hogy félt attól a hülyén elhelyezett padkától és nem merte az orrát közel tolni, ugyanis, -mint köztudott- ennek az autónak a spoilere kb. 2cm-re van a földtől. Én inkább ezzel magyaráznám, de azt hogy miért jár olcsó helyre vásárolni, azt semmivel sem...talán a 35literes fogyasztás neki is sok és a kaján próbál spór

Deszkás   2011. november 25.

Zhuama, nincs minden parkolóhelynél ilyen padka.

Zhuma   2011. november 28.

Nyílván való, de lehet életében először parkolt így, mert meglátta a padkát, és nem merte betolni az orrát. Szóval én konkrétan erre az esetre céloztam.
De persze nem vagyok naiv, csak egy feltételezés volt, valószínűnek tartom én is, hogy félti a kocsiját, és így jobbnak látta. De 1: nem értem miért kell Lamborghinivel menni vásárolni (valóban hova teszi a csomagokat), 2: ha félti az autóját, miért tolja az orrát olyan közel a csíkra, miért nem pont a két parkolóhely közepére áll?
De mind1, személy szerint engem sokkal jobban bosszant az, aki látszólag egy parkolóhelyet foglal el (vagyis összesen annyit tervezett), de valahogy abból kettő lett és vagy az orra lóg át a túlsó helyre, vagy a széle áll a vonalon, vagy ferde az egész autó, és mindenhol kilóg egy kicsit, te meg férj el ahogy akarsz. Ez korrektebb, mert legalább látod hogy na itt nincs hely..
Persze ezzel nem azt mondom hogy ez jó taktika, én biztos nem így csinálnám. De ő dolga, ezzel azért nem tett keresztbe az emberiség fejlődésének. Az a baj hogy ezt többen csinálják és rendszeresen, de nem tudom hogy mire fel? Miért képzelik többnek magukat, mint bárki más. Ha 6 helyet foglal el, legalább megértem, hogy hatökör az illető, de így az jön le, hogy "leszarok mindenkit, nekem drága autóm van, és a sok sutyerák meghúzza, akkor a többi álljon, ahova tud!"
Tény hogy nem vigyáznak az emberek más értékére, de azért nem kell túlzásba vinni a rettegést...Ha normálisan áll be, akkor feltételezhetjük

Kedvencnek jelölték
Albumokban