_
Fázósan
  • 2013. jan. 22.
  • 983
  • 48
  • 9
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 550D
Fókusztáv: 250mm
Rekesz: f/11.0
Zársebesség: 1/160
ISO: 400
Készült: 2013. jan. 18. 13:44
Kevesebb
Több

Imbelele   2013. január 22.

Ismét itt van kis kerti barátunk :), és dacol az elemekkel rendületlenül. Jó szerkesztés, egy pici élesség még elkelne. A kép peremrészein a sötétítés még inkább kiemeli a témát. Kellemes kép, bár kicsit fázós :).

iiilona   2013. január 22.

Mindig csodálom a gyönyörű kis madarakat. Génjeikben azt a természetes élni akarást, harcot, a szélsőséges időjárással :) Nagyon szép fotó!

oldfire   2013. január 22.

Kedves Imbelele, a kép nem szorul védelemre, de én (a legnagyobb méret alapján) úgy látom, tűéles a madárka, a fejénél különösen. Életlen a szőlővessző, de ez mélységélességi probléma, felfogás kérdése. Én egyetértek Géza (bukkig) döntésével, hogy a madárra állította az élességet. Én viszont nem szeretem (már-már modorosnak is tartom) bukkig "peremsötétítéseit". Mert alapjaiban módosítja a képet. A fotó mindemellett is nagyon szép!

Imbelele   2013. január 22.

Kedves oldfire. Mivel a képen a téma a madár, így meg sem fordult a fejemben, hogy az élességnek máshol kellene lennie, mint őrajta, leginkább a fején. Ebben teljesen egyetértünk. Az adatok szerinti gyújtótávnál a 11-es rekesz sem produkál jelentős mélységélességet, ami szintén jó ennél a képnél, mivel a madárka kellően kiemelkedik a a háttérből. Nem vitatom, hogy az élességi pont a fejen van. A javaslatom pusztán arra irányult, hogy amennyiben lehetőség van rá, akkor némi nem túlzott utómunkával egy pici élességet még lehetne adni a témának. Úgy vélem ez még megengedett, mert a kép egészét érintő módosítás és nem retus, vagy a fotó egyes elemeit piszkáló beavatkozás. Az általam írtakat a fentiek szerint értettem.

bukkig   2013. január 22.

Rettentően örülök, hogy ilyen részletes, számomra tanulságos elemzést írtatok, köszönöm mindnyájatoknak!

bukkig   2013. január 23.

Mari, e reagálásod is köszönetet érdemel!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban