_
20100810728

20100810728

bowlingcamps

Megállási anomália

  • 2010. aug. 11.
  • 7037
  • 0
  • 15
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ha a Tétényi út felől jövünk ezek a táblák fogadnak.
Gyártó: Nokia 5800 Xpress Music
Fókusztáv: 3.7mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/1000
ISO: 64
Készült: 2010. aug. 10. 18:18
Kevesebb
Több

Pety@   2011. március 07.

És a Tétényi felől nem is állnak ott autók...

SipkaP   2011. július 03.

De ahhoz a megállni tilos táblának a járdasziget másik végén kell lennie és ez innen nem látszik.

bowlingcamps   2011. július 03.

Szerintem azt nem kell táblával jelezni, az olyan mint az 5m a kereszteződés és a zebra környékén. Sehol sem látsz járdaszigeten "Megállni tilos" táblát.

Pety@   2011. július 04.

"Sehol sem látsz a járdasziget mellett megállni tilos táblát"
1) Pont ezen a képen látsz.
2) Jártál te már lakótelepen? Ott akkor mindenki szabálytalanul parkol?

Pety@   2011. július 04.

Mellesleg javaslom a KRESZ 40-41. § tanulmányozását. Pont a Megállás és Várakozás szabályait taglalják...

bowlingcamps   2011. július 04.

Értem: tehát ha sokan, vagy mindenki szabálytalanul parkol v. áll meg, akkor az egyszer csak szabályos lesz.
Ilyet sehol sem olvastam.
Mellesleg a kettővel jobbra lévő kép az ellenkező oldalt ábrázolja, ott pedig nincs tábla, persze a polgár ebből azt szűri le, hogy gyere oszt parkolj,
Mert a polgár ilyen.
Ha nem ismeri a szabályokat.

LibErty   2011. augusztus 09.

Ott tilos megállni és várakozni, ahol tiltják.
Ha nem tiltják, akkor szabad. tiltani lehet táblával, útburkolati jellel és kresz szabállyal. Amennyiben találsz tiltást a várakozásra, megállásra, úgy helyén való az állításod, miszerint tilosban várakoznak, állnak.

Esetleg az "egy irányú utcában való várakozás" témakörében lehetne találni rá valamit, ha a feltételek nem állnak fenn az egyirányú utcában való megállás- és várakozáshoz.
Miszerint egy irányú utcában csak akkor szabad a bal oldalon is megállni és várakozni, ha a jobb oldalon várakozó autók mellett legalább 5 és fél méter hely van, azaz a két oldalon megálló járművek között legalább 3 méter szabad hely kínálkozik. Értelem szerűen ha van közötte útburkolati jel, mely két sávot jelöl, máris borulnak a lehetőségek. ;) Én nem ismerem ezt a helyszínt, csak látásból, jártam már arra, de ezek alapján vizsgáld át és méricskélj. :)

bowlingcamps   2011. augusztus 11.

Tegnap volt egy kis szóváltásom az egyik nagyokossal, akinek szóvá tettem hogy szerintem ez szabálytalan.
A válasz az volt, hogy ez párhuzamos közlekedés és rendben van.
A nagykörúton is vannak járdaszigetek oszt mégse láttam ott parkolókat, de ettől a helyszíntől kb. 100 méterre szintén nem.

LibErty   2011. augusztus 12.

Az a válasz amit kaptál nem ide tartozó téma. A párhuzamos közlekedés az haladásról szól, itt pedig épp megállásról és várakozásról van szó. Nem arra válaszolt amit kérdeztél és szerintem azzal sincs tisztában, hogy a párhuzamos közlekedés mit jelent. :)))
Ha arra járok megnézem, hogy milyen felfestések vannak és táblák, vagy melyeknek hiánya van, így meg fogom válaszolni azt is, hogy szabályosak avagy sem. :)

bowlingcamps   2011. augusztus 12.

Frankón nem értem, hogy itt mitől szabad, ellenkező irányba pedig miért tilos a megállás? Sehol nem látsz ilyet, hogy a belső sávban még plusz tábla meg kamera van kirakva!

LibErty   2011. augusztus 12.

Így nem látom át, mondom. :) Csak azt látom egyértelműen, hogy a kereszteződéstől lévő 5 méter pl. nincs meg. :) A héten kiderítem mi van arra. ;)

MvM   2011. december 29.

Mi van arra? Egy Uszoda. De ez a barom már megint egy hatalmas öngólt lőtt, mivel ez egy osztott út (Kondorosi) a középső járdaszigetnek nevezett zöld sáv, az valójában a két egymással szemben haladó forgalmi sávot osztja ketté. Te Bowlingbarom ilyen alapon jérdasziget a két autópályát elválasztó zöld sáv is nem? Akkor javasolom neked ott sétálgassál Te géniusz! Amúgy meg amit a bivalyfaszú netmájer nem fényképezett le, hogy ez az útkereszteződés (Albert-Kondorosi sarok) kb 20 méter széles, azaz ez az ember pont senkit nem zavart az amúgy szabályos parkolásával.

Öcsém remélem a jobbkezet is így tanultad meg, mint a parkolást a kreszből, és legközelebb Kamazzal fogsz emberkedni:DDD

Te fősügér

MvM   2011. december 29.

"Frankón nem értem, hogy itt mitől szabad, ellenkező irányba pedig miért tilos a megállás? Sehol nem látsz ilyet, hogy a belső sávban még plusz tábla meg kamera van kirakva!"

Attól még Te Istenbarma, hogy Te nem értesz valamit, lehet szabályos. De teszek egy próbát a magyarázatra: Talán mert az egyik oldalon - ahol lehet - teljesen fel lehet állni a járdára a jobb oldalon az autóval, így elférnek a buszok is annak ellenére, hogy a bal oldalon parkolnak, a másik oldalon - ahol a tábla is tiltja - ott csak félig lehet felállni a járdára, így nem férnének el a buszok.

Még mielőtt belekötnél sügérkém, hogy arra nem is járnak buszok szólok, hogy de, a BKV-na arra van kijelölve az egyik terelőútja, valamint a garázsmenetútvonala....

Te gigasügér!