_
DSC 5953
  • 2014. márc. 18.
  • 89
  • 1
  • 0
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
http://bogair.hu/spanyolorszag/tenerife-latnivalok/vil...
Vilaflor
A „virágok városa” 1500 méter magasan

Aki Tenerifén jár, semmi esetre se hagyja ki Vilaflort, vagyis a „virágok városát” – teljesen más világba csöppenhet itt az ember, mint amit megszokott. A falu 1500 méteres magasságban fekszik, és már a fölfelé vezető út is különleges. Reggel a napfelkelte burkolja arany fénybe a tájat, késő délután pedig a köd, vagyis maguk a felhők teszik kísértetiessé.

Vilaflor Spanyolország legmagasabban fekvő települése, ezen túl már csak a Teide Nemzeti Park található. A környék kiválóan alkalmas hosszabb kirándulásokra, ezért az autót ajánlott letenni a falu elhagyása után.

A faluban körülbelül 1800 ember él tökéletes nyugalomban. A települést egyfolytában felhők veszik körül, de éppen az 1500 méteres magassága miatt, levegője tökéletesen tiszta. A „virágok városa” elnevezés a spanyol névből ered, szó szerint ugyanis ezt jelenti a „Vilaflor” elnevezés, ami nem véletlen: a környék tavasszal színpompás virágokba borul, ami egyedülállóan gyönyörű látványt nyújt.

A falu utcái igen keskenyek, megfordulni nem nagyon van lehetőség, ezért figyelni kell, hogy a helyes utat válasszuk. A település körül a helyiek a hegyoldalban teraszokon termesztenek szőlőt és más zöldségeket, mindenhova elvezetve az öntözőcsatornákat.
Gyártó: NIKON CORPORATION NIKON D3200
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/160
ISO: 100
Készült: 2014. febr. 03. 16:48
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Albumokban