_
Kinyíltak a sáfrányok
  • 2013. okt. 15.
  • 1496
  • 46
  • 13
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: SONY DSC-H200
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/640
ISO: 200
Készült: 2013. okt. 14. 13:21
Kevesebb
Több

bokamari   2013. október 15.

Köszönöm nagyon Zsuzsa!
A neve jóféle sáfrány, és nagynéném kertjében menetrendszerűen ilyenkor nyílik!!

bokamari   2013. október 15.

Köszönöm szépen Márti!!
Zsuzsa:
Meg van győződve róla, hogy ez krókusz ősszel.. hiába mondom neki, hogy nem!!

Rolling   2013. október 16.

Októberben virágzik a lila vagy rózsaszín virágú Koronás sáfrány (C. kotschyanus) is. A szintén októberi virágzású miniatűr C. orcholeucus krémfehér virágainak torka narancssárga. További ősszel virágzó fajták: Crocus ligusticus, Jóféle sáfrány (C. sativa). Au utóbbi megszárított bibéjéből nyerik az úgynevezett sáfrányt, amely illóolajat, zsírosolajat és karotint tartalmaz. A fűszerként való felhasználása azonban nagyon drága dolog, mivel az ára az aranyét is elérheti. Ezt a magas árat a begyűjtéssel járó rendkívül magas a kézimunkaigényének köszönheti, mivel 1 kg szárított fűszer előállításához legalább 150 000 bibét kell felhasználnunk.Gyönyörű!

irenne56   2013. október 16.

Mari, ez valami csodás! :)) Nagy kedvencem, a kis "narancssárga cérnácskákkal" együtt! :))

franszoá   2013. október 16.

A sáfrány valóban a legdrágább fűszerek közé tartozik és szép sárga szint ad az ételnek amibe beleteszi,k !

iiilona   2013. október 17.

Ó, milyen üdén harsan ez a fotó, a szép virágokkal.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban