_
Tarkedli
  • 2013. febr. 17.
  • 1320
  • 29
  • 40
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
40 dkg finomlisztet beleöntünk egy közepes lábasba, közepébe mélyedést készítünk és belemorzsolunk 3 dkg élesztőt, pici kb. 1 dkg cukorral és 1 dl tejjel ellötyköljük, majd betakarjuk egy kicsi liszttel. Rá a födő és meleg helyen kelesztjük 25-30 percet. fakanállal kicsit kiverjük a megkelt cuccot! Utána belekeverünk 2 tojás sárgáját, 5 dkg cukrot, 3-4 deci tejet, csipet sót és megint kelesztjük 30 percet fedő alatt meleg helyen!
Utána visszaverjük jó simára fakanállal! Majd belekeverjük a 2 tojás felvert fehérjét és megint födő alatt meleg helyen kb 25 percet kelesztjük! Forró olajba kanállal szaggatjuk bele, jó kis amorf formákat kapunk, - nem baj- ha nyúlik - és kisütjük, mint a fánkot!!
Jó étvágyat!
Mi nagyon szeretjük!
Gyártó: Fujifilm FinePix S2950
Fókusztáv: 5mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/15
ISO: 800
Készült: 2013. febr. 17. 12:49
Kevesebb
Több

annabell   2013. február 17.

jaj már megint az esti zaklatás megyek a konyhába!!!!!

bokamari   2013. február 17.

Az jóóóóó:))
A tarkedli meg fincsi!!!

mammaróza   2013. február 17.

ügyes vagy Mari! Én meg csak nyelek nagyokat!!:):) ...gyorsan megyek főzök egy kis sós krumplit!.):)

bokamari   2013. február 17.

Köszönöm szépen Mammaróza!!
Bevallom sokat sütök, de nemigen teszem fel!!
A cseh fánk az egyik kedvencem!!!

franczk   2013. február 17.

Én is fánkot ettem, meg van bocsátva ...

mammaróza   2013. február 17.

Én is szoktam sütni, de ha kész, akkor dobozolás, csomagolás... vakondtúrást már kétszer is csináltam:):)

bokamari   2013. február 17.

Nálunk sincs vasárnap süti nélkül!!
Alig várom, hogy ott kecmeregjek:)

bokamari   2013. február 17.

Köszönöm szépen Márti!!
Ételfotót nemigen szeretem- már a magamét, de ennek nem bírtam ellenállni!!

balmár   2013. február 17.

Nagyon szépen, ízlésesen van "tálalva" :)))

ibi67   2013. február 17.

Jól néz ki. Van még belőle? Jut nekem is egy falat? Nagyon jó kép, tetszik.

iiilona   2013. február 17.

Mari, ez finom is, jól is néz ki! ♥ :))

bokamari   2013. február 17.

Ibi!!
Még pár darab maradt, tiéd:))
Habkönnyű és lekvárral isteni!!

bokamari   2013. február 17.

Köszönöm Ilona!!
Biza fincsi és nagyon szeretjük!!

ibi67   2013. február 17.

Köszönöm, Mari, nagyon finom.

Zsazsa anyo   2013. február 18.

Húúú!! Nagyon inycsiklandozó! Még nem ettem ilyen fánkot. Leirnád a receptet?

Ági mama   2013. február 18.

Mari, nagyun guszta! A szinek gyönyörűek, természetesek.

bokamari   2013. február 18.

Mária!
Zsuzsa!
Ági!
Nagyon örülök, ha elnyerte tetszéseteket!!
És finom fánk, egyszerű is, mert nem kell sokat pancsolni, szaggatni és "mosogatani"!
Persze leírom a receptet!
Köszi, hogy kéred Zsuzsa!

bokamari   2013. február 18.

Irenne!!
Örülök, ha tetszik a látvány, de érdemes is vele próbálkozni:)

bokamari   2013. február 18.

Már beírtam és én köszönöm, hogy kellett Zsuzsa!
Bevallom mindig sikerül és nem kell gyúródeszkát meg sok kelléket mosogatni!!

Zsazsa anyo   2013. február 18.

Már a recept olvasásától nyáladzani kezdtem!:))) Köszike!!!!

iiilona   2013. február 18.

Mari, én is köszönöm a receptet:))

irenne56   2013. február 19.

Kérhetem én is a receptet, hogy ki tudjam próbálni! :)) Köszi, köszi! :))

nevetnijo   2013. február 25.

én is köszönöm a receptet, ki fogom próbálni :) még jó, hogy már vacsoráztam, mert különben én is a konyhában kötöttem volna ki :)))

bokamari   2013. február 26.

Örülök neki nevetnijo és köszönöm!!
Én szeretem, mert nincs nagy pancs vele és fincsi!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban