_
DSCF2425
  • 2008. dec. 08.
  • 130
  • 0
  • 1
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Fujifilm A850
Fókusztáv: 6.1mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/70
ISO: 400
Készült: 2008. nov. 25. 16:20
Kevesebb
Több

Ber   2008. december 12.

Fotós tippek
Hasznos tanácsok kezd? fotósoknak

A mai, korszerű, digitális gépekkel már nem nehéz jó fotókat készíteni. Van azonban néhány alapvető szempont, általános elv, amelyek betartásával még jobb képeket készíthetsz. Mire figyelj, hogy képeid ne csak dokumentáljanak, hanem tartalmasak, érdekesek is legyenek? Ehhez adunk néhány hasznos tippet.

A kevesebb gyakran több! Aki sokat markol, keveset fog! Ez néha érvényes a fotókra is. Gyakran előfordul, hogy a táj hangulatát jobban visszaadja a komplett látvány egy-egy kisebb részlete, mint a teljes panoráma. Ezért nem minden esetben a nagylátószögű objektív használata a legcélravezetőbb, helyette sokszor érdemesebb „ráközelíteni”, megkeresni az érdekes, beszédes részleteket!

Mozdulj meg, keress érdekes perspektívát! Ne csak a zoom tekergetésével akard megoldani a problémát. Sokszor jobban jársz, ha körüljárod a témát! Néha egy lépéssel odébb vagy leguggolva, esetleg valamire felállva sokkal jobb kompozíciót készíthetsz. Lépj közelebb, és koncentrálj a részletekre! Ne sajnáld a ruhád, térdelj le vagy mássz fel bármilyen magaslatra, helyezd a fényképezőgépet a földre!

Felejtsd el a korlátokat! Nagylátószögű objektívvel fotózva döntsd meg a kamerádat, fotózz alulról vagy akár felülről, komponálj az el?térbe „hangsúlyos” képi elemeket, legyél bátor, kísérletezz!

Próbálgasd a kamera különféle beállításait! A legtöbb digitális fényképezőgépen van