_
Feltáratlan Nílus part
  • 2023. febr. 07.
  • 194
  • 13
  • 11
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 350D
Fókusztáv: 73mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/200
ISO: 400
Készült: 2011. febr. 03. 15:59
Kevesebb
Több

Balla Béla   2023. február 09.

Több ezer éves birodalom. Maga az építészete is ámulatba ejtő. Sokan ezért leragadnak a piramisoknál, pedig az igazi egyiptomi kincsek sokkal délebbre vannak, jobbára a Nílus mentén, de főleg a szaharai homok védelme (konzerválása) alatt. Feltárásuk folyamatos.

Hermi   2023. február 09.

Nagyon sok ismeretterjesztő filmet nézek, az egyiptomi ásatásoktól kezdve a maják frissen feltárt világáig. Mindig azt érzem a filmek végén, hogy hiányérzetem van, még-még-még többet szeretnék róluk tudni. Tudom, hogy nagyon hiányosak még az ismereteink az ókori népek életéről, társadalmáról, művészetéről, de biztosan megvan a hangulata egy már feltárt város, közösség közelében járni! Jó, hogy nem kizárólag a piramisok környékén jártatok!

Balla Béla   2023. február 11.

Egyiptomban annyi fényképet csinálhatsz, amennyit akarsz. Kivétel a Királyok-völgye, ahol belépéskor le kell adnod a fényképezőgéped és a mobiltelefonodat is. Ha nem teszed és rajtakapnak, hogy használod azonnal elkobozzák. Ha csak külső felvételek vannak rajta soha nem kapod vissza. Ha a sírokon belül is fényképeztél akkor még börtönbüntetést is kaphatsz! Azért, hogy a naponta több ezer látogató ne károsítsa annyira a sírokat, csak 3 sírt lehet látogatni naponta. A többit csak kívülről lehet megtekinteni.

Hermi   2023. február 11.

:-D Akkor inkább megnézem a tv-ben és a te fotóidon!:-D

Balla Béla   2023. február 13.

A legszebb látvány a sírkamarákban várja az embert. Azt viszont csak az emlékeidnél rögzítheted - magadban. Mindenesetre valójában - soha vissza nem térő - hatalmas élmény.

Hermi   2023. február 13.

Az bizony mindig csak a szemtanú sajátja marad, örökre:)

Kedvencnek jelölték
Albumokban