Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot
Azt hiszem, hogy ha eddig nem szedték le, akkor már nem is fogják. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon szaporátlan munka a csipkebogyó-szedés vadrózsa-bokrokról, és kemény munka a passzírozás is. Alig hiszem, hogy manapság sokan csinálnák. De lehet, hogy tévedek.
Alig hiszem, hogy vadon nőtt csipkebogyóból származó szörpöt vagy lekvárt árulnának a piacokon vagy boltokban. Utánaolvastam az előbb: nemesített fajokat termesztenek, amiknek jóval nagyobb a bogyója, bőven teremnek, és egyszerre érik meg az összes bogyó. Némelyik nemesített fajnak tüskéje sincsen. És már a gépi szedést is megoldották.
Régen itt egy néni szedte az utak mentén és elkészítette úgy, hogy mi akik megvettük tőle csak cukorral mégfőztük. Nagyon finom volt.
Itt a zöldségboltban néha kapni, persze az már ipari gyártmány.
Mi is szedtünk annak idején. Pontosabban inkább a feleségem, aki munkailag rendszeresen feljárt a Mátrába napokra, és néha több kiló csipkebogyóval vagy vadmálnával jött haza, amiket aztán együtt feldolgoztunk. Kilátogatóban néha a gyerekek és én is beszálltunk a szedésbe. Innen tudom, hogy milyen munka szedni, és milyen munka passzírozni. Igen, gyerekkoromban nálunk is jártak hecsedlit áruló asszonyok.
Hermi
Hermi 2020. február 20.
Mennyi?? Ennyi???
Balla Béla
Balla Béla 2020. február 20.
Tavaszig már csak kitart! :-)
Hermi
Hermi 2020. február 20.
Attól függ, mekkora család:-D
Balla Béla
Balla Béla 2020. február 21.
Ez egy dél-alföldi tanya és nincsenek több százan bejelentkezve ide (mint ÉK Magyarországon a választások előtt)! Ráadásul már nyakunkon a tavasz! :-)
Hermi
Hermi 2020. február 21.
:-D Akkor tényleg kitarthat!:-)
Balla Béla
Balla Béla 2020. február 23.
:-))
Rácz Miklós
Rácz Miklós 2020. február 23.
Azt hiszem, hogy ha eddig nem szedték le, akkor már nem is fogják. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon szaporátlan munka a csipkebogyó-szedés vadrózsa-bokrokról, és kemény munka a passzírozás is. Alig hiszem, hogy manapság sokan csinálnák. De lehet, hogy tévedek.
Balla Béla
Balla Béla 2020. február 24.
Szerintem igazad van. Ezért van tele mindenütt az útszéle leszedetlen csipkebogyóval.
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2020. február 24.
Pedig a csipkebogyó lekvár az egyik legfinomabb, legvitamindúsabb lekvár.
Balla Béla
Balla Béla 2020. február 24.
Szereti is mindenki - amikor már készen van! :-)
Rácz Miklós
Rácz Miklós 2020. február 24.
Alig hiszem, hogy vadon nőtt csipkebogyóból származó szörpöt vagy lekvárt árulnának a piacokon vagy boltokban. Utánaolvastam az előbb: nemesített fajokat termesztenek, amiknek jóval nagyobb a bogyója, bőven teremnek, és egyszerre érik meg az összes bogyó. Némelyik nemesített fajnak tüskéje sincsen. És már a gépi szedést is megoldották.
Somogyi Erzsébet
Somogyi Erzsébet 2020. február 24.
Régen itt egy néni szedte az utak mentén és elkészítette úgy, hogy mi akik megvettük tőle csak cukorral mégfőztük. Nagyon finom volt.
Itt a zöldségboltban néha kapni, persze az már ipari gyártmány.
Rácz Miklós
Rácz Miklós 2020. február 24.
Mi is szedtünk annak idején. Pontosabban inkább a feleségem, aki munkailag rendszeresen feljárt a Mátrába napokra, és néha több kiló csipkebogyóval vagy vadmálnával jött haza, amiket aztán együtt feldolgoztunk. Kilátogatóban néha a gyerekek és én is beszálltunk a szedésbe. Innen tudom, hogy milyen munka szedni, és milyen munka passzírozni. Igen, gyerekkoromban nálunk is jártak hecsedlit áruló asszonyok.