_
Skyfall

Skyfall

bcsego

bcsego képei

  • 2019. szept. 11.
  • 6943
  • 201
  • 36
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kamera: MavicAir
f2,8
1/320
ISO 116
4,6 mm
Év: 2019

bcsego   2019. szeptember 11.

5 expóból készült HDR.
Svédország. A Vega Gamleby nevű háromárbócos szkúner utolsó útja előtt.

kevemiki   2019. október 04.

Remek felvétel, én ezt választanám a nappalim falára. Gratula!
Drukk-drukk!!

Wanda77   2019. október 05.

Aprólékos utómunka, szép kidolgozás. Szavaztam.

jakii   2019. október 06.

Régóta űzöm a fotós szakmát magam is, szívből gratulálok. Nem kommersz kép .Észrevételem csupán annyi, hogy a szavazás menete nagyon nehézkes. Remélem fókuszba kerül a zsűri részéről a magas megtekintés aránya is, mert ez egyértelműen azt jelenti, hogy a szándék a szavazatleadásra megvan, csak véleményem szerint az inda-rendszerben történő mozgás nehéz.Egy sima facebook- szavazásban messze elhúztál volna. Az pedig, hogy története van a képednek- ha jól láttam, az utolsó vízre bocsátása a veterán hajónak, ez mindenképpen emeli az értékét. Szorítok! Üdv jakii

Zizitop   2019. október 06.

Amelyik képet Feldmár András ajánlja és választja, abban hiszek. És egyezik a véleményünk. Meseszép. Legyél Te a befutó!

bcsego   2019. október 07.

Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat minden idelátogatónak!

(Sajnos valóban kissé körülményes a szavazás menete, mostanra már több tucatnyian jelezték különböző csatornákon, hogy többszöri próbálkozás után sem is sikerült a regisztrálás / szavazás)

gallai83   2019. október 07.

Szia, tizedszerre tudtam megejteni a dolgot. Borzalmas a rendszer. A fotó kárpótol azért.

emesesote   2019. október 07.

Küzdelmek árán, de összejött a voks, drukkolunk az egyetemen!

bcsego   2019. október 07.

Nagyon köszönöm mindnyájótol biztatását és kitartó szavazni-akarását :)

gszabo61   2019. október 08.

Szia, tudod, a negatív kampány is kampány, ezért megnéztem az előző hozzászólásban emlegetett rizsföldes felvételt. Véleményem szerint nem versenyképes a tiédhez képest, egy egyszerű fényképalbumba való. Tárgyilagos és objektív próbáltam lenni. Hajrá!

FeketeR   2019. október 08.

Csodás színvilág. GRATULALOK!
Már 4.napja próbálok szavazni a fotodra de mindig ledob a rendszer. Gondolom sok szavazatot veszítesz emiatt.

Wanda77   2019. október 08.

Sajnos, jogos a felvetés. 500 feletti megtekintésnél nem véletlen kattint valaki egy képre. Nálunk valakinek egyáltalán nem sikerült leadni szavazatot, napok óta hibaüzenetbe ütközik,ami felőrli a legjobb szándékot is. Nagyon drukkolunk a képnek, egyedülálló megjelenítés. Ne a rendszerhiba döntsön!!

lilike73   2019. október 10.

Azon gondolkodom, hogy ez most agyonszerkesztési verseny, vagy mi? A fent említett rizsföldes képet megnéztem és szavaztam is rá, mert egy gyönyörű és természetes fotó, ez meg egy agyonszínezett/retusált teljesen természetellenes, manipulált kép. Ez csak az én magánvéleményem persze, többre értékelem a természetességet.

Wanda77   2019. október 10.

Ön megnézte ezt a képet és azután megtekintette a rizsföldes felvételt? ))Érdekes sorrend :) A képi ábrázolás természetessége egy fótóalbum része, a fotózás, mint szakma tananyagon épül és ezen tanagyag része az utómunka tárgy. Ez egy szakmai verseny. És egy szakmai versenyen egy négyemeletes ház erkélyének érzetét adó magasság,és két művileg odaállított alany az abszolút természetellenes. A plasztikai sebészet és a profi fotózás képviselői "díjazni "fogják a kommentjét.

lilike73   2019. október 10.

Nem vagyok szakmabeli, átlagember vagyok, aki arra a képre szavaz, ami tetszik neki. Úgy tűnik ezzel nem vagyok egyedül. Sajnálom, de nekem a rizsföldes kép pont a természetessége és kedvessége miatt sokkal jobban tetszik, mint mondjuk ez a kép. Sajnálom, ez van. Talán ha profi fotós lennék más szemmel nézném, de nem vagyok az és nem is kombinálom ezt túl. Peace :)

Wanda77   2019. október 10.

Nem túlkombinálta, csak elbénázta. Idejött az oldalra épp ma. Épp most. Mégsem csalhatatlan a szeme, kedves..Üdv.

bcsego   2019. október 10.

Sajnos nem tudom melyik fotorol van szo fentebb.

Annyit tudok hozzafuzni, hogy valójában roppant csekély utómunka van a képen, amelyet a hosszas es gondos tervezes tett lehetővé.

Adott ez a roppant meretu Vega nevű, 110 éves három árbocos hajó, amely épp az utolsó alkonyát szemléli, utolsó útja előtt.

Tudtam, hogy az utolsó kifutasa előtt at fogják vinni a Nyugati tájolású kikötőbe tehat, a Nap hozzávetőlegesen a hajó síkja mögött fog lenyugodni. Így meg kellett várni a megfelelő napot, es modellezni a pontos időpontot, illetve megtervezni majdani kompozíciót.

Fotómanipulacio képi elemek utolagos hozzáadása vagy eltávolítása definíció szerint, amely azonnali kizarast jelentett volna a versenyen. Amire Ön gondol(hat) az a digitális fotólabor fogalma. Azonban mint említettem utómunka igen csekély a képen, a hajó történte miatt választottam, hogy úgy un. 5 expos HDR technológiát fogok használni, az arany óra legintenzivebb első masodperceiben, hogy a drámai naplemente összes - a szemünk számára szinte feldolgozhatatlan - színét ábrázolni tudjam az On által említett utolagos szinezes nélkül is.

További sikeres versenyzést kivanok.

bartokagidr   2019. október 11.

Több FB-os megosztású felhívásban láttam a képet, a fenti felkészült, komoly magyarázatod csak ráerősít a voksomra. Az, hogy konkrét adatokkal megtervezted a fotó elkészítésének a módját, és belekalkuláltál minden apró adatot azért, hogy ilyen élményt kapjunk, az alázatra vall és számomra ezért professzionális. Nem a szavazatok száma az érdekes, hanem az alázat, amellyel minden "művésznek" dolgoznia kell és ha egy Nánási Pál ül a zsűriben, akkor ezt nem kell tovább magyaráznom. Gratulálok és drukkolok. Dr. Bartók Ágnes

karfy   2019. október 11.

Nagyon szép kép gratulálok, de nekem is kissé túlszinezett ami főleg a kéknél zavaró számomra. A látószög viszont nagyon tetszik

asztalosmate   2019. október 11.

Szia, ket napig probaltam szavazni, botranyos a rendszer. Jeleztem amugy masutt is. Bartok Agnes hozzaszoloval tudok egyeterteni, ez igy komplett. Mivel mindent leirtal a keprol, nem tudom miert irja felettem hogy tulszinezett amikor eppen kifejtetted a technikai megoldast azaz hogy pont nincs benne szinte semmi radolgozas. Nem lehet megkérni a Napot arra hogy maskent nyugodjon le es maskent szorja a fenyt. A szavazatokkal vezeto fotorol annyit hogy a legkevesbe sem kiemelkedo de csupan en is sajat velemenyem irom le.Varom a vegeredmenyt.

Fördős Gábor   2019. október 13.

Nézem a képet és alatta a "vad" kommenteket. A kép valóban egy remek fotó. Látszik, hogy nem egy véletlen kattintás. Hangulata, formavilága klasszikus. Persze ízlések és pofonok lehetnek eltérőek, de ettől ez a kép még kiváló. Fölösleges ezen hajbakapni. Technikailag is tökéletes, igaz az internet sokat ront rajta, ehhez már hozzászoktunk. Nagy nagyításban lehetne élvezni a képet, egy kellő környezetben a falon. Csak így tovább.

karfy   2019. október 13.

Ja még annyit hogy visszavettem ettől a képtől a szavazatomat miattad kedves Wanda77.

bcsego   2019. október 13.

Megkérhetném az idelátogatókat, hogy moderálják magukat és ne nekem kelljen vasárnap reggel hatkor?

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban