_
Az utolsó.
  • 2013. okt. 02.
  • 338
  • 6
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kedves BKK, annyi hányatott, közös év után,16 nap ajándékba tőlem szeretettel!

anna schwelung   2013. október 03.

Legalább Tőled visszajött neki, amit én 6 éven keresztül elvettem tőlük:-)))
Ugyanis 2004-ben testvérem nyugdíj igazolásával, személyi igazolványával és a saját fényképemmel a ráckevei vonal egyik állomásán nyugdíjas bérletet csináltattam. A pénztárosnő kissé döbbenten nézte a sz.ig. és a saját fotóm közti óriási eltérést, de meggyőztem Őt.
Ezen felbuzdulva néhány hónappal később páromnak is készíttettem egyet. Ő tavalyig, az új BKK módi bevezetéséig használta, én pedig a hivatalos nyugdíjazásomig. :-))))

Bányászlány   2013. október 04.

Az egyik nőszemély, akinek még a napszemüvege is narancsszínű, egy alkalommal - pont egy ilyen témájú beszélgetés kapcsán - csattant fel magából kikelve, mint egy felfuvalkodott pulyka:- ezért tart itt ez az ország ma, ahol tart, pontosan az ilyen emberek miatt...
Viszont, ha elmesélném Neked/Nektek, ez az ártatlanság hány embert használt már ki élete során és
a végeláthatatlan panasz áradatával, mennyin élősködik a mai napig is...és mégis Ő oktat ki mindenkit és mer ítélkezni felettük. Hát igen elég furcsa ez a mi világunk.
Funyi, megtaláltam a nyitját annak, hogy miért is nem vagy hajlandó kimozdulni a kis - magad építette - elefántcsont tornyodból, egyértelmű, egyszerűen nem akarsz vétkezni. Eltaláltam?!

Funyi1   2013. október 04.

ÉN mindig IGYEKEZTEM tisztességes-becsületes EMBER lenni, - ateista létemre is bármikor és bátran ki merek állni ISTEN elé!
..., s nem azért, mert én egy szent ember voltam/vagyok, hanem mindig "törekedtem"! ..., a TÍZparancsolatot mindig szem előtt tartottam, A szerint igyekeztem élni, - én minden este TISZTA lelkiismerettel fekszem le, s az álmatlanságaim NEM a BŰNeimtől vannak, hanem a testi bajaimtól ...
"Csak két féle embör létezik!
Röndös embör, és nem röndös embör! ..., osztán, hogy mivel magyarázkoggya, az már nem is számít, mert a magyarázkodás nem magyarázat!" - mondta a Nagyapám, még kora gyermekkoromban, mint Nagyháborút mögjárt kubikos és parasztembör.
.....................................................
Régön volt AZ A BÖCSÜLET, - A szögény embörnek más egyebe sem volt, csak a böcsülete!
Aszonta a Rúzsa Sőndör a Veszelka pétörnek, hogy: Bakfitty!
- Aszonta?
Azt!
...., éccör monták neköm, hogy Bakfitty! - Rá is emeltem a karót, s a kert végiben van elásva!
No akkor Bakfitty! ... , oszt körösztülvágta az asztalt a bicskával ....
..............
.., ma mög BŰNben égyüttélnek, s van az a FAJTALANOK házassága, mög a gyerökök űzése?! ...
:))
Nem lakom elefántcsonttoronyban, csak igyekszem távol tartani magam a "Városi Mocsoktól", az idiótista globális liberálfasisztoid őrülettől ...
- Én férfi létemre a Pinát szeretem és a kakaspőrköltöt rántotthússal, meg a Szomszédasszonyomat!

Bányászlány   2013. október 04.

..a testi bajaidtól szabadítson meg a mindenható és élj tovább békében belátásod szerint. A városi mocsokkal meg majd mi itt csak elleszünk, amíg bírjuk szusszal. További szép "vidéki" létet és boldogságot Neked!... csak a barátnéd meg ne tudja, különös tekintettel a X. parancsolatra(Csúnyán beszélni meg nem szabad, főleg nem olyan asszonyszemélyek előtt, akiknek volt gyerekszobájuk!)

Funyi1   2013. október 04.

Jólvanna!
:))
- Én sem vagyok "tökéletes" ....

anna schwelung   2013. október 04.

Funyi1: Nagyapád igazi EMBER (így nagy betűvel) volt, mint ahogy abban a világban úgy vélem nem volt egyedüli. Szerencséjére nincs feltámadás, mert bizony csalódottságában rögtön infarktust kapna, mivé lett a világ.
...és milyen igaza van, hogy magyarázni lehet, de megmagyarázni nem. Mint ahogy én sem teszem, mi volt az oka a huncutságomnak, melyet 'oly nagyképűen előadtam. De oka volt, azt követően, hogy a bérletrendszer bevezetése óta 2004.-ig havonta megváltottam a bérletem.

Funyi1   2013. október 04.

anna schwelung
Ó, IGEN!
..., csak Bányászlány "túlságosan melreszívta a véleményemet", - nem akartam megsérteni!
:)))
Fotózzunk, Fotózzunk, s Fotózzunk! ..., és csinázzunk Fénbyképeket, s mutassuk meg másoknak/egymásnak! - NE magyarázkoggyunk ....
:)))

Bányászlány   2013. október 04.

..akkor Te nem ismered még a Bányászlány lelkületét, érzékeny, ám de roppantul elnéző, empatikus és megbocsájtó. Engem ugyan nem bántottál meg Funyi, egyszerűen csak az tud bosszantani, amikor rosszabbak állítod be magad-magad, mint amilyen elképzelésem és reményeim szerint valójában vagy. Hogy ennek mi értelme?! Olyan szépen és nemesen kezdted a mondókádat, hogy aztán a végén egy kurta mondattal jól agyonvágd az egészet.
Na jó, nem nevelgetlek tovább, arra ott vannak a körötted sündörgő asszonynépek! :-))
Nincs harag?!

anna schwelung   2013. október 04.

Bányászlány: A felfuvalkodott pulykára reagálva (talán majd becsukja szemét Funyi1, hogy politizálok) az ország jelenlegi és kissé régebbi állása szerintem nem a bliccelőknek köszönhető.
Kezdődött azzal, amikor egykori munkahelyed a többi hasonlóval együtt elkótyavetyélték és folytathatnánk a sort.
Amikor a Duna parti nagy ház előtt türemkednek tömegek már sok-sok év óta bajaikat táblákra írva, mindig azt mondom nem oda kellene menni, hanem munkaadójuk háza elé!!
Ugyanis ha a vállalatok, cégek, vállalkozók fillérre befizetnék az adót (tudom teljesen ki vannak préselve) , dolgozóikat nem minibálbéren tartanák, mert megtehetik, nem itt tartanánk.
Amikor 36 év egy helyen eltöltött folyamatos munkaviszonyomat követően munkahelyem megszűnt, naponta ingázhattam Szigethalomra papíron minimálbérként, zsebbe a másik fele (nyugdíjamon ez meg is látszik)....és amikor a raktárban dolgozva hallottam, hogy a külföldről fuvarral hazatérő Waberers sofőröknek (akik az árut hozták nekünk) be kell menniük a központba minimálbéres szerződést kötni (sok-sok ezren vannak) akkor szakadt el a húr nálam 2004-ben. Tulajdonosa, az ország 10. leggazdagabb embere, Európa egyik legnagyobb fuvarozója ezt megteheti (milliárdnyi adót eltüntetve ezzel), akkor ne csodálkozzunk, hogy itt tartunk. Én meg pitiánerként a BKV pénztárba siettem...

Bányászlány   2013. október 04.

...én is itt élek, éltem, tehát ezek a tények számomra sem jelentenek újdonságot, sőt, az összes pontban, mondhatni éríntett voltam magam is. A CSVFM bezárta után a páron is az egyik maszektól ment a másikig, volt közötte kisebb és nagyobb cég is, számára is csak akkor derültek ki a disznóságok, mikor beadta a nyugdíj kérelmét pár éve s szembesítették a szomorú valósággal, miszerint a legtöbb munkaadó csak állította, de nem jelentette egyáltalán be a cégéhez. Iparosként meg nekem is csak egy választásom volt, ha talpon akartam maradni, de ezt inkább itt nem... Most aztán elteszem szépen a becsület eme ékes bizonyítékát, a megannyi különféle árfekvésű és korú, sárga és kék utazásra jogosító, egy kissé gyűrött többször is kilyukasztott ereklyék mellé, örök emlékbe mementóként.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban