_
Budapest, XI.kerület Bartók Béla út 40. Lechner Gyula szecesszió
  • 2012. szept. 13.
  • 1633
  • 6
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Lechner Gyula ház. (Lechner Ödön, a magyar szecesszió nagy mesterének, szintén építész testvérének a munkája.)
Gyártó: Sony DSC-HX5V
Fókusztáv: 4.2mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/20
ISO: 400
Készült: 2012. szept. 13. 05:37
Kevesebb
Több

irenne56   2012. szeptember 13.

Ebben a házban én is jártam. Neked szuper képeket sikerült készítened, tetszenek a beállításaid, az épület részleteinek a meglátása! Gratulálok a sorozathoz! :))

Bányászlány   2012. szeptember 14.

Igen, éppen az imént néztem vissza a képeidet, mivel emlékeimben úgy él, hogy Te magad is nagy hódolója vagy a szecessziónak, rá is találtam az épületre és csak gratulálni tudok a szép felvételeidhez, Tudod, mind ketten szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy bejutottunk. Tőlem kettő lakó is -kissé hűvösen- megkérdezte segíthet-e valamiben, amire csupán azt válaszoltam, szenvedélyesen szeretek fotózni régi épületeket, köszönöm. :-))

irenne56   2012. szeptember 14.

Meg tudom érteni a ház lakóit is, hisz kell védeni a saját kis tulajdonukat, mert sajnos sok rosszakaró is bejuthat. De magunkat is megértem, mert ami nekik mindennap a szemük előtt hever, az nekünk különlegesség és legalább képekben megszerezhessük magunknak! :)))

Bányászlány   2012. szeptember 14.

Nagyon védik a házukat és ez így van rendjén, a kapun látható kis ablakon leskelődtem szinte minden nap, ha arra vitt utam, csak néztem vágyódva, ábrándosan, dde ez alkalommal éppen a Mai Manó Fotó szállított valami narancssárga dobozokat, ki és be, ki és be....így sikeresett bejutnom.
Fennt a lakrészeket is maximálisan óvják rácsokkal, mindenféle zárakkal. A kis folyosók lépcsőházra nyíló szépséges ajtajain biztonsági zár van és csak az ott lakó huthat át rajta a lakása felé.

irenne56   2012. szeptember 14.

Engem egy vendégségbe érkező család engedett be a házba. Nézve a képeidet, sajnálom, hogy tovább nem merészkedtem, de majd legközelebb, ha arra járok. Az biztos, hogy kell a biztonság, a rács, a lakat. :))

nevetnijo   2012. szeptember 18.

Lenyűgöző épület, jó hogy bejutottál, így mi is láthatjuk ezeket a szépségeket :)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban