_
képek 847
  • 2012. febr. 03.
  • 167
  • 2
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-H10
Fókusztáv: 6.8mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/125
ISO: 125
Készült: 2011. aug. 20. 18:37
Kevesebb
Több

Humanista   2012. július 02.

Csodálatos felvétel, és hihetetlenül szép színek.

arvaloky   2012. július 04.

Köszönöm szépen! A színek, színárnyalatok variálódását imádom a leanderekben. Ezért szaporítom magról is a leandereket.

Humanista   2012. július 05.

Kedves Árvaloky! Magról is szaporítod e csodákat. Hajtással próbálkozom, de csak nő, nő és még mindig nő, virág sehol, nemhogy mag!. NAPONTA "MEGFENYEGETEM", hogy a tanácsok szerint járok el és gyönyörű leveleit harmadolni fogom. Nincs szívem eltávolítani a levélkéket, így persze nincs energiája virágot hozni. Egyszer csak rászánom magam.

arvaloky   2012. július 07.

Kedves Humanista! Én még sosem harmadoltam leander levelet, ( pedig van bőven) Tövet azt igen. Hány éves a töved? Dugvány-e v. magról kelt? Hány cm és nem tudod-e véletlenül a nevét? Mennyi napot, vizet, tápsót kap, mekkora a cserepe. Ezek szokták általában befolyásolni a leanderek első virágzását.

Humanista   2012. július 07.

Kedves Árvaloky! A tő dugvány és egy éves, már szétültettem, eléggé el nem ítélhető módon a gyökerek szétválasztásával, de a kisebbik is csak nő, nő. A nevét nem tudom. Tápsó negyedévente, víz és nap rendszeresen. A nap csak félnapig éri, de a szobában, ablak mögött, a sok eső miatt nem teszem a levegőre, az erkélyre, mert félek, hogy a virágokat, amelyek nem léteznek elrozsdásítja a víz.

arvaloky   2012. július 12.

Kedves Humanista! A leandert, ha jól begyökeresedett nem szabad már félteni! Tied pedig biztosan jól begyökeresedett, mert nő! Tedd ki bátran a szabadba. Ha lehet néhány napig ne a közvetlen a tűtő napra, de ha már megszokta a kint létet, már mehet is oda.Napimádó növény! Csak vizet kapjon rendszeresen. A virágokat meg nem szabad félteni, ahogy jönnek néhány nap múlva lepotyognak. Valóban a víztől csúnya foltosak lehetnek. De nem szabad félteni. Én idén kicsit korán kipakoltam őket, március 15-én. Hát kicsit megfagyott a friss hajtás végük, ezért most kevés a virágom
A dugványozással szaporítottaknál is előfordul, hogy az első virág várat magára 1-2 évet. Nálam is a 2011-es dugványoknak talán csak a harmada virágzik még. Fel a fejjel, bízzál a leanderedbe és meghálálja!!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban