_
Szarvasbogár
  • 2011. jún. 04.
  • 578
  • 4
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Sony DSC-F828
Fókusztáv: 7.1mm
Rekesz: f/2.2
Zársebesség: 1/1000
ISO: 100
Készült: 2011. jún. 03. 14:22
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. június 07.

Remek ez a szarvasbogár kép. Az Arbesz réten lőtted?

arcsikex   2011. június 07.

Köszönöm :)
Nem, az ágfalva végén van egy kis focipálya, az erdő szélén, és a mellett sétáltunk el, és ott látta meg a Máté :)

tacsifoto   2011. június 07.

Arcsi: Neked ez a Máté egy kész kincs, annyi mindent észrevesz. Nekem is kéne egy, mert azt gondolom, hogy vaksi szemmel elmegyek rengeteg érdekesség mellett, amit pedig érdemes lenne megörökíteni:((((

Pont ma valakinek a képei között találtam orrszarvú bogarat. Olyat például még nem is láttam soha életemben és valószínű, hogy már nem is fogok. :(((((

arcsikex   2011. június 07.

Egyébként már én is sokat fejlődtem :) Egyre több mindent veszek én észre. Csak ő megfogja őket, bár ma én is megfogtam egy 1,5m es erdei siklót, és egy kicsivel kisebb vízisiklót.

Ha esetleg kicsi békákat akarsz fényképezni, azt úgy is találsz a Fehér úti tónál, mert legalább 1.000.000 van :D csak vigyázz rájuk ha ott jársz! (Mindjárt töltök fel róla képeket :)

tacsifoto   2011. június 07.

Képzeld, ma vettem egy fotóállványt. Ahhoz, hogy ilyesmit tudjak fotózni, egyedül kell kimennem és órákat ott töltenem. Erre kb. 2hét múlva kerülhet csak sor, mert annyira tömény a programom, fogalmam sincs, hogyan oldom meg. Nektek meg lassan kitör a vakáció.
Arcsi: jó tanuló vagy?

El sem tudod képzelni, hogy én milyen régen jártam középiskolába. Meglepődnél nagyon.
Most volt az érettségi találkozónk.

arcsikex   2011. június 07.

Állványon én is erősen gondolkozom, mert pl. csillagokat sokkal egyszerűbb lenne, a kamerázásban is sokat segítene (elkezdtem videót szerkeszteni a tó állatvilágáról :))

Hát idén nem annyira lesznek jók a jegyeim, mert elég lusta vagyok, és igazából iskolán kívül nem töltök időt tanulással, bár tudom kéne, de azért így is nagyrészt 5ös leszek, de lesz 1 vagy 2 3masom, és kb ugyanennyi 4esem

tacsifoto   2011. június 07.

Az nem annyira rossz, de mégis azt javaslom, hogy jövőre hajts rá a dologra. Amilyen természetkedvelő vagy, biztos, hogy kitűnő erdőmérnök vagy valami ilyesmi lenne belőled. Nagyon kéne sok olyan szakember, aki azon dolgozik, hogy megőrizzük ezt a szép kék bolygót minden értékével együtt.

arcsikex   2011. június 07.

Tényleg meg kéne, de én inkább valamilyen építész, vagy gépészmérnök szeretnék lenni (matek, fizika tanulás nélkül is 5ös :)) De sokkal jobban szeretnék valamilyen természettel kapcsolatos munkát, de még van időm eldönteni :)

tacsifoto   2011. június 07.

Valóban van időd bőven, nagyon fiatal vagy. Még ne gondolkodj rajta, éld a fiatal srácok életét, élvezd ki a vakációt. Mész dolgozni valahová a nyáron?

Amikor én fiatal voltam, mindenféle szakmai gyakorlatokon, mezőgazdasági munkán stb. kellett részt venni. Akkoriban úgy leégett a vállam a napon (vízhordó voltam az Állami Gazdaságnál) hogy még most öreg koromban is látszik. Még jó, hogy az akkori napsütés még nem okozott bőrrákot. .

Ha jó matekos vagy, az nagyon jó, akkor tényleg érdemes ezen a szakon maradni. Én is imádtam a természetet gyerekkorom óta, de mivel igen jó matekos voltam, én is ezt a szakmát választottam. Közgazdász lettem, szerettem is a szakmámat nagyon.

A természetszeretet, kirándulások, természetjárás megmaradt hobbinak.

arcsikex   2011. június 07.

Megyek anyukám munkahelyére, de még keresgélek, meg nővérem is talált valamilyen mezőgazdasági munkát, lehet, hogy arra is tudok menni :) A legjobb fotós munka lenne :)

Kedvencnek jelölték
Albumokban