_
Csak a fehérre!
  • 2022. máj. 14.
  • 202
  • 9
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Fókusztáv: 110mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/640
ISO: 200
Készült: 2022. máj. 08. 16:47
Kevesebb
Több

Hermi   2022. május 15.

Mindenkinek van valamilyen agymenése:-D

anna schwelung   2022. május 15.

Köszönöm, lányok, hogy nem álltátok meg szó nélkül!
Így leírhatom a történetet, ugyanis szinte valamennyi hasonló fotómhoz kapcsolódik némi érdekesség. Amit, ha a hozzászólásban írom, nem biztos, hogy olvassa valaki.
A képaláíráshoz pedig baromi hosszúnak tűnik.
Már jóval a zebra előtt láttam biciklimről a viccesnek tűnő párt, követő üzemmódba lépte (mint sokszor) és kattintottam néhányat, de az ellenfényben nem tűntek jónak.
A zebrához érve láttam a lépéskombinációt és folyamatosan kattintottam. Majd lesz ennél jobb fotó is!
A zebra után is kísérőre fogtam a dolgot, kattintottam, majd bringáról leszállva megnéztem. Elfogadhatónak ítéltem és utánuk eredve megmutattam a képeket, melynek nagyon örültek, engedték is a feltöltést, kérték a láthatóságot.
...és a lényeg! Útközben a leányzónak elszakadt a szandál pántja, kénytelen volt mindkettőt levenni. Párja szolidaritásból szintén hátizsákba rakta a cipőjét, így haladtak már egy ideje. Vicces, vidám emberek lévén így nem hagyhatták ki a zebrán történteket.
Több felületre került a fotó, melyből aztán kiderült, hogy mindketten fiatal politikai aktivisták, egyikükre vidéken szavaztak is a listán elég előkelő helyen.

Hermi   2022. május 15.

:-D Ilyen is csak veled történhet anna!!:-D

frangipani   2022. május 15.

Szuper foto, szuper történet. :-)
Anna, te valahogy vonzod az ilyesmit. :-D

anna schwelung   2022. május 16.

frangipani: Köszönöm! Nem vonzom, csak szerencsére még mozgékony vagyok és ebben a nagyvárosban sok mindennek tanúja lehetek.
...viszont a fotózást követően, ha van lehetőségem beszédbe elegyedek az "alanyokkal", (párom szerint szörnyű vagyok) ezáltal sok mindenre fény derül.

anna schwelung   2022. május 16.

Hermi: Megtörténhet ilyen másokkal is, csak nem mindenki vállalja, hogy esetleg elutasítóan viselkednek a kéretlen közeledés miatt.
Ebben az esetben viszont nem én közeledtem, csak közelről kitartóan figyeltem és fotóztam a történést, míg mások az út túloldaláról átpillantottak, továbbálltak. Ugyanis itt megszokott, hogy turisták vagy hazaiak szelfiznek, fotózgatnak a hivatásos őr közelében.
No, ez amit szintén el kell mondanom. Már jó 20 perce tartott az "aktus" amikor az őr (a biztonsági kamera mögött ülő utasítására) odament hozzájuk és kérdezte magyarul, mert szót sem tudott idegen nyelven.
"Saját fotó?" Néztek rá. Majd: "saját vagy kft részére készül?" Néztek rá. "Privát fotó?" Ekkor már majd' megpukkantam, de a fekete lány így szólt: "Igen, privát fotó". Mire a pasi el, és rádióján továbbította, privát fotó.
Ők öten szétröhögték magukat. Mint később kiderült, a fekete lány Debrecenben végzett egyetemet, beszélt magyarul, de nem jelezte. Viszont az "igen" nem tűnt fel a ház őrének.
Azóta is emlegetem neki a nálam harmadik, fiatalok által használt közösségi oldalon.

Hermi   2022. május 16.

Na de mire gondolhattak a sasszeműek??? Talán terroristák???
A kis hölgy a legjobbkor szólalt meg, így legalább nem macerálták őket tovább.

anna schwelung   2022. május 16.

Egyébként rendes kis egyenruhások,nem szoktak szólni, ha fent üldögélnek a "népek" lépcsőn. De ez most sokáig tartó akció volt és szemet szúrt a monitor előtti őrnek...

Hermi   2022. május 16.

Biztos a Soros küldte őket...:-(

Hermi   2022. május 16.

Mondjuk ránézésre ezt meg nem állapítottam volna, gondolom az éber őrök sem:-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban