_
A maszk lételemünkké válik!
  • 2020. jún. 23.
  • 257
  • 5
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Fókusztáv: 110mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/500
ISO: 220
Készült: 2020. máj. 10. 12:12
Kevesebb
Több

frangipani   2020. június 23.

Bevallom, régen furán néztem egyes ázsiai népekre (pl. japánok), hogy bárhol a világban, mindig, mindenhol maszkot viselnek. Most már megértem őket. Több járványt is megéltek már...

Hermi   2020. június 24.

Szerintem is jó, ha nincs is járvány, a beteg ember maszkot hord! Csak hátránya, hogy nem látszik az arcokon semmilyen érzelem, anélkül pedig nagyon nehéz kommunikálni!

anna schwelung   2020. június 28.

frangipani: Éppen ma láttam egy filmsorozatot - Vonattal a világ körül - nagyon szeretem.
Japán volt a téma, ahol egy hölgy elmondta - csatlakozva Hermi megjegyzéséhez - hogy betegség nélkül is szívesen viselik, mert ez a nép nem szereti kimutatni az érzelmeit, ezzel jól lehet takarni az arcot.

anna schwelung   2020. június 28.

Mindig megjegyzem bizonyos posztoknál, ahol ellene tiltakoznak, hogy a maszk a gatyaeffektussal egyenlő.
Letolt gatyával messzire lehet vizelni, de ha nincs lehúzva, bent marad a pisi. :-D

Hermi   2020. június 28.

Én is hordom a maszkot, de engem nagyon zavar pont az érzelmek hiánya, illetve nem láthatósága... Szeretem látni beszélgetés közben az igazi örömöt, esetleg bánatot... Olyan szintelen, uniformis fejük lett tőle, de ha ez van, meg kell szoknunk...

frangipani   2020. június 29.

Anna: igen szemléletes példa. :-D Sok helyen és gyakran elmesélhetnéd, mert sokan igen fegyelmezetlenek, és nagy ívben tesznek mások egészségére, veszélyeztetve őket. Sajnos a munkám során is gyakran tapasztalom, hogy többszöri felszólítás ellenére sem hajlandóak felvenni a maszkot, sőt cinikusan beszólnak és kötözködnek azzal, akinek ráadásul a segítségét akarják. (Direkt nem azt írtam, hogy kérik... )

frangipani   2020. június 29.

Hermi: egyetértek minden szavaddal. Én van akit meg sem ismerek benne...
Sőt hosszú távon viselve (ez főleg a 2-es és 3-as maszkoknál van így) iszonyú sok szén-dioxidot szív vissza az ember, ami rossz közérzethez, rosszulléthez vezethet. De ha ezzel tudunk tenni a járvány megfékezéséért, akkor ahogy te is írod, viselni kell.

Kedvencnek jelölték
Albumokban