_
Napenergia
  • 2020. máj. 12.
  • 251
  • 19
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Fókusztáv: 110mm
Rekesz: f/22.0
Zársebesség: 1/4000
ISO: 200
Készült: 2020. máj. 10. 15:06
Kevesebb
Több

anna schwelung   2020. május 13.

Örülök, hogy tetszik!.... a technika műve.
Ugyanis valamennyien tudjuk, hogy a szemünknek szép látványt sosem adja vissza a fényképezőgépből származó eredmény. Legyen az egy virág, napnyugta vagy bármi más. Ezért van szükség utómunkára, aminek hiánya miatt igen sok éven át kaptam kritikát itt az indán és egyéb helyen is.
Kerekeztem hazafelé, amikor megláttam az oszlop mögött borult, fátyolfelhő mögé bújt Napot. Rögtön rákattintottam ezen gépemen állandóan használatos picture conroll vivid-élénk beállítással. Megnéztem az eredményt, egy sötét maszat volt látható. Világosabbra vettem az expozíciókompenzációt, nem azt láttam, amit valóságban. Rácsavartam az automata beállításra, egy világos acéltorony mögött fehér kör volt, gagyi :-(
Fotómasinámon azonnal rámentem a sötét képre és a gyors retusálás lehetséges változataiból az egyiket választottam, majd azt a színegyensúllyal bohóckodva ez került elő. ...ami már majdnem hajaz a valóságra, ha kevesebb lenne a piros benne.
A fotózás időpontjában, mint írtam, borult, alkalmanként fátyolfelhős volt az ég, de nem sötét, mint napfogyatkozás idején. Szóval így érdemes nézni ezt.

Hermi   2020. május 13.

Anna: Nem érdekes, mit variáltál a gépen, tök mindegy, hogyan kell nézni, ez bizony számomra egy fantasztikus fotó!

frangipani   2020. május 13.

Hermi mindent leírt helyettem is, nagyon-nagyon tetszik a fotó!

Hermi   2020. május 13.

:-D Végre egyszer egyetértünk a fotód megítélésében!:-D

Kedvencnek jelölték
Albumokban