_
Nagyon nagy elismerésem!
  • 2016. jún. 10.
  • 470
  • 6
  • 13
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

Hermi   2016. június 12.

Imre:-))
Szerintem Lance volt a példastatuálás vesztese! Ekkora büntetést még senki nem kapott, ráadásul olyan mezét is elvették, amikor nem tudták rábizonyítani a cuccot... Szegény Sipi (te biztosan emlékszel rá) szokta mondani, hogy "szódavízzel nem megy!"

imre_hegyaljai11   2016. június 12.

Magam részéről tisztességtelennek tartom, hogy sok-sok év után veszik el az eredményeit. Ha akkor nem kapták el, akkor felejtsék el. Én most is nagyra tartom. Az más kérdés, hogy ki mindenkinek volt érdeke, hogy látványos eredmények szülessenek ebben a sportban.

Hermi   2016. június 12.

Tökéletesen egyetértek! Szerintem is nagy sportember volt, aki annak lett az áldozata, hogy mindenáron nagy eredményt akart felmutatni a Wada! Egy olyan komoly betegség után vissza tudott térni az élsportba és világraszóló eredményeket ért el, az nem csupán a doppingnak volt köszönhető! Csak a "szer"-től nem lehet kerékpározni! Csak ki kellett onnan "pöckölni" valamivel, sokaknak csípte a szemét az eredményessége. Érdekes, hogy azt senki nem vizsgálja, hogy pl. hány focista hal meg hirtelen a pályákon, pedig azok nem nyújtanak olyan emberfeletti teljesítményeket, mint egy hegyimenő kerékpáros! Kerékpáros még nem halt bele abba, hogy regeneráló szereket szedett!
Szerintem felesleges mértékben hurcolták meg, az én szememben még mindig egy ikon!

imre_hegyaljai11   2016. június 12.

Azért álságos ez az egész eljárás, mert amikor ki akarták osztani az elvett trófeákat kiderült, hogy a további helyezettek azóta már átestek hasonló vétségen és nem volt kinek odaadni!!!

Hermi   2016. június 12.

Pont erre is ki akartam még térni az előbb, csak meggondoltam magam, nehogy azt hidd, hogy könyvet írok:-)) Ez így volt, éppen a napokban emlegették a kommentátorok is a Critérium du Dauphiné Libéré egyik szakaszának közvetítésekor...

anna schwelung   2016. június 13.

Örülök, hogy nem sokkal a francia körverseny előtt ilyen sportrajongók klassz írásit olvashatom néhány nap késéssel.
Mindig beszélünk róla párommal, hogy háromezer kilométert ilyen körülmények közt zsíros kenyérrel nem lehet teljesíteni. Nyilván mindenki használ valamit az eredmény hajszolása érdekében.
Mi csak a mogyoródi és a szadai emelkedőre tekertünk, de nekem gyakorlott bringásnak is majd kiszakadt a tüdőm. Mégis felváltottam másik áttételre és tekertem, nehogy már lenyomjanak a fiatalok...

Hermi   2016. június 13.

Anna: Igazad is van, ne add még át a teret az ifjúságnak, amíg csúcsformában vagy!!:-)) Talán ha lenne profi bringás ismerősöd, akkor a verseny alatt fogyasztott energiaszeletüket kipróbálhatnád, utána lehet, hogy félkézzel is fel tudnál tekerni Kékestetőre!

anna schwelung   2016. június 14.

Munkahelyemre anno gyakran bejárt egy kiégett profi bringás (Laci) de tőle csak az tanulhattuk, hogyan kell egyszerre inni 2 fél literes üvegből 60%-os portorico rumot. Döbbenetes volt! Bele is halt negyvenegynéhány évesen.

Hermi   2016. június 14.

Hát a mai profik szerintem nem rumot tolnak...:-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban