_
Ilyen volt a Nyugdíjintézet
  • 2015. ápr. 19.
  • 504
  • 8
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

anna schwelung   2015. április 19.

A kohósalakbeton miatt a hatvanas években vissza kellett bontani :-(

Hermi   2015. április 19.

Kár, hogy nem valami normális anyagot használtak, mert tényleg tetszik! Ennyi erővel vályogtéglát is használhattak volna, az arabok nagyon magas épületeket képesek felhúzni belőle!

anna schwelung   2015. április 19.

A napokban láttuk a spektrumhome adón, amint egy család ezer négyzetméteres, hat-hét méter magas házkomplexumot épített vályogból Igaz, hogy nem téglából, hanem talán vert fal volt, mert taposták, gyömöszölték, lapáttal ütötték szegényt. Hőszigetelő, erős nagy.

Hermi   2015. április 19.

Hát ez az! Azt hiszem, hogy líbiai képeken láttam hatalmas, sárból tapasztott palotákat az éppen regnáló uralkodónak, hatalmas, megmászhatatlan falakkal. Mi meg kohósalakot és azbesztet építünk be az épületekbe... Jó, nem mondom, hogy tapasszunk mi is falakat, de ezek jutottak eszembe mérgemben, nagyon sajnálom ezt az impozáns épületet (meg azt a sok embert, aki hasonló lakásokban lakik...)

anna schwelung   2015. április 19.

Én műszaki analfabéta vagyok. Az épületbejárás vezetőjének előadása szerint ez az anyaga 1 óra alatt kötött a portland cement talán 20 órás kötési idejével szemben. Haladósabb volt, később viszont porhanyósabb :-(

Hermi   2015. április 20.

... finoman szólva... Az akkor mérnökök pedig nem tudták, hogy ez lesz a vége...?

Kedvencnek jelölték
Albumokban