_
Szivárványos forgóval
  • 2014. júl. 05.
  • 951
  • 8
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

irenne56   2014. július 06.

Így már jó, nem csak a hátukat látom! :)) Helyesek! :))

anna schwelung   2014. július 07.

iiilona: Igen sok szimpatizáns vett részt ezen a színes felvonuláson. Más országokban ez a látványosság tízezreket, százezreket vonz az utcára nemre, fajra, felekezetre való tekintettel. Ebben a balkáni országban már két utcával távolabb kordonokat kell telepíteni a torkaszakadtából ordító - régebben tojással, kővel dobálózó - kétlábúak miatt:-(

iiilona   2014. július 07.

Sajnos. Mint nálunk, itt sem különb. És, itt nem kimondottan a szülőföldemre gondolok, hanem a tágabb hazámra. Az tiszta balkán. Azt tapasztaltam, hogy mifelénk sokkal befogadóbbak lettek az emberek. Talán ez, a kisebbségi mivoltunkból fakad.

anna schwelung   2014. július 07.

Egy évben egyszer az övék a belváros, mint más alkalommal másoké, legyen az Critikal Mass, különféle fesztivál, politikai rendezvény, futóverseny....Így kerek a világ.
Vagy talán mégsem? Ha hallanád az autósokat, mit kiabálnak a futók, vagy a biciklis felvonulók felé...:-(

iiilona   2014. július 07.

A másság elfogadása nehéz, illetve nem is kell elfogadni, csak kíváncsinak lenni létük iránt. Békésen szemlélve ezeket a felvonulásokat. Addig nem jelentenek veszélyt, amíg nyíltan vállalják magukat. Mondom ezt, úgy, hogy nem tartom normálisnak ezt az életformát.
Nem is olyan rég, 50-60 éve, a lányanyákat a családjuk is kitagadta. Nem volt normális létforma. Akkoriban, faluhelyen, a lóhátáról, szekerekről, csúfolták. Megannyi klasszikusunk regényének szereplője. Ma, örvendenek, ha egy unoka érkezik a családba, és nagyfokúan az anyuka mellé állnak. A mai "színfoltokkal", melyek nem a megszokottak, ugyanez történik.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban