_
293
  • 2012. dec. 17.
  • 735
  • 17
  • 14
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Vakondtúrás torta
Kevert tészta: 15 dkg liszt, 4 tojás, 12 dkg puha vaj, 12 dkg cukor, 1o dkg darált
mogyoró, 1o dkg reszelt csokoládé, 1 tk kakaó, 1 csg vaniliás cukor, 2 csek sütő-
por, csipet só
Töltelék: 1 üveg meggy, 2 db banán, 4 dl tejszin, 1 ek citromlé, 2 csg habfixáló,
2 dkg cukor, 1 csg vaniliás cukor
Elkészités: a tojásokat szétválasztjuk, fehérjét sóval kemény habbá verjük.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaniliás cukrot és simára ke-
verjük, majd a tojások sárgájával is. A lisztet, kakaót, sütőport elkeverjük és
és a mogyoróval és reszelt csokival ismét átforgatjuk. A száraz hozzávalókat
két részletben a krémbe keverjük és a tojáshabot is. A tésztát sütőpapirral bé-
lelt tortaformába simitjuk. 18o C-ra előmelegitett sütőben kb. 3o percig sütjük.
A meggyet lecsepegtetjük. A kihűlt tortát tálra tesszük. A szélétől kb 2 cm-re
késheggyel bejelölünk egy kört. Kiskanállal a torta közepétől 2 cm mélyen ki-
szedjük a tésztát a jelzett széléig. A kiszedett tésztát kézzel összemorzsoljuk.
A banánt meghámozzuk, félbevágjuk, citromlével megcsepegtetjük. A banáno-
kat a torta aljára fektetjük, a közöket meggyszemekkel töltjük ki.
A tejszint a cukorral, vaniliás cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük és
a gyümölcsökre halmozzuk úgy, hogy a közepén púpos legyen.
A piskótamorzsával megszórjuk, kissé bele is nyomkodjuk a krémbe.
2-3 órára behűtjük.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 55mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2012. dec. 16. 19:27
Kevesebb
Több

bokamari   2012. december 17.

Wow+
Már én is nézegettem, de sosem ettem, csináltam!!
Megkóstolnám:)
Meséld el kérlek milyen az íze..., hogy kell készíteni!!

anna schwelung   2012. december 19.

Ejha!!!...ehhez is hozom gyorsan a kapát, mint a másikhoz szokta Nagyapám:-)))....mert ugye az mégiscsak nagyobb egy evőeszköznél!

Zsazsa anyo   2012. december 19.

Bokamari
Ilona
Lenke
Anna
Annabell
Köszönöm szépen!
Nagyon finom sütemény!!! Érdemes kipróbálni! (Nem gondoltam volna, hogy
ilyen finom) Persze lehet más gyümölccsel is késziteni, de a banán és a
meggy nagyon jó párositás!

bokamari   2012. december 20.

Nem nehéz tényleg!!
Bejgli és Zserbó után az újévben én is kipróbálom!!
Köszi!

Zsazsa anyo   2012. december 20.

Mari: tényleg nem nehéz . A recepthez azt irták, hogy középhaladóknak, de
semmivel nem macerásabb mint egy sima piskóta. Tegnap mákos-mandulás
zserbót készitettem. Az epres sharlotte piskótája is készen van, már csak sze-
letekre kell majd vágni és mehet bele a joghurtos krém. Hétfőn délelőtt meg
töpis pogácsát készitek. Ezeket kérték, igy más süti nem lesz.

bokamari   2012. december 20.

Karácsony nálunk mindig bejgli és zserbó!!
No, kicsi torta:)))
Szerencsére mindenki szereti!!
De a vakondtúrás lesz az újév első sütije!
Szilveszterre meg a Te bomba lilahagymás- baconos pogid:)))

Zsazsa anyo   2012. december 20.

Lehet, hogy én is megcsinálom a lilahagymásat (ha lesz elég időm), mert én
jobban szeretem, mint a töpörtyűset.
A vakondtúrástól már előre nyáladzom, ha eszembe jut, hogy eperrel majd
milyen fincsi lesz:))) Szerettem volna fatörzset is késziteni, de gyermekem
a sharlotte mellett döntött. Úgy döntöttem most, hogy magamat egy kis csilis-
csokikrémmel fogom kényeztetni!!!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban