_
20100922 2625
  • 2011. ápr. 23.
  • 163
  • 1
  • 5
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gombás-csirkés pite sajttal
Hozzávalók: 2o dkg vaj v. margarin, 3o dkg rétesliszt, 1 dl viz, 1 ek ecet, só
Összegyúrni a fentieket és fóliában egy éjszakán át a hűtőben tárolni!
Ez a mennyiség kb 24 darabhoz elég. A tésztát másnap kinyújtjuk (kb.3 mm-re) és
akkora köröket vágunk ki (pohár, pogácsaszaggató stb.) ami a muffinforma alját és
oldalát befedi.
húsból és gombából kb fél-fél kg kell, 1 fej hagyma, só, bors, pirospaprika és kb 2o dkg
sajt, olaj, petrezselyem
A hagymát az olajon megdinszteljük, a darált vagy apróra vágott húst hozzáadjuk, fű-
szerezzük, mielőtt kész lenne a vékonyra szeletelt gombát is hozzá adjuk. A végén
vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a sajt felével elkeverjük. Betöltjük a kosár-
kákba, a tetejét a maradék sajttal megszórjuk.
l7o C-ra előmelegitett sütőben addig sütjük még a sajt szép sárgára sül a tetején.
Nagyon jó még a sajt-sonka-gomba, csirkemáj-sajt-gomba stb. Vacsorára, vendégvá-
ráshoz is nagyon megfelel.
Gyártó: Olympus SP510 Ultra Zoom
Fókusztáv: 10.9mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/80
ISO: 800
Készült: 2010. szept. 22. 16:38
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Albumokban