Gyártó: | Canon PowerShot A490 |
Fókusztáv: | 6.6mm |
Rekesz: | f/3.0 |
Zársebesség: | 1/60 |
ISO: | 200 |
Készült: | 2014. márc. 01. 20:39 |
⚠️ Szolgáltatásunk hamarosan megszűnik, már csak korlátozott funkcionalitással érhető el. Részletekkel hamarosan emailben és itt a felületen jelentkezünk!
Gyártó: | Canon PowerShot A490 |
Fókusztáv: | 6.6mm |
Rekesz: | f/3.0 |
Zársebesség: | 1/60 |
ISO: | 200 |
Készült: | 2014. márc. 01. 20:39 |
Kati-ka
Kati-ka 2014. március 22.
És ez így igaz...
The family
The family 2014. március 22.
Így...
Fáklya
Fáklya 2014. augusztus 07.
Úgy döntöttem ezentúl én is sütök.
Amit ma hallottam a kenyerekről a rádióban végképp betette nálam a kaput.
Eddig is érzetem, hogy egyre rosszabbak, meg tele vannak mindenfélével....
Megkérdezhetem, hogy hogyan sütöd őket?
Mármint receptre volnék kíváncsi, és némileg a menetére is, mert látom kemencéd van, ami nekem nincs, stb...
Ma talált az ősöm egy receptet a neten, ami nem dagasztásos formán alapszik, meg is lepődtem.
(sajna a neten sok hülyeség is van, előre nem lehet tudni mi jön létére sokszor)
Most alszik a hűtőben 12 órát, 45 percet kell majd sütni, hát nem tudom.
Tudnál esetleg segíteni ez ügyben nekem?
Mit csinálsz velük és hogyan.
The family
The family 2014. augusztus 08.
Miért sütjük és hogyan... :)
Minket a kenyér ára zavart. Szerencsénk volt, hogy az ötlet mellé segítséget kaptunk a kemence felépítéséhez. Ha már készen volt, sütni kezdtük a mindennapi kenyerünket.
Késő ősszel kezdtük, hagyományosan, kenyérésztából félretett kovásszal, liszt, só, víz. Meghallgattuk öregebb nénik tanácsát, ki ezt mondta, ki azt. Egyik odaégett, másik nem sült egészen jól ki, sokat kísérleteztük.
Sok tényezőtől függ a sütés és az, hogy a kenyér jó legyen. A kemence hőfoka, a kinti hőmérséklet, a liszt minősége, a kovász mennyisége, a dagasztásnál használt víz hőmérséklete... eleinte nem is gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz.
Nyáron a meleg miatt a kenyér hamarabb savanyodik, más recepet kellett kísérletezni. Pár ismerősünk rendszeresen kér a kenyérből, így még nagyobb a felelősség, és még nagyobb odafigyelést igényel a sütés.
Sütni a gáztűzhely sütőjében is lehet. Sokszor a maradék tésztát ami nem fért a kemencébe, ott sütöttem meg.
Regényt lehetne írni a mostanig történekről sikerekről meg hibákról.
Azon vagyok mostanában, hogy kidolgozzak pár saját kenyérreceptet, ami nekünk megfelel.
Időszűkében vagyok mindig, ezért most idelinkelem azt a receptet ami szerint a mostani kenyeret sütjük: http://www.mindmegette.hu/hagyomanyos-hazi-kenyer-46990
Részletesebb saját recepttel és tippekkel jelentkezek amint tudok.
The family
The family 2014. augusztus 09.
http://adora.blog.hu/2014/08/09/a_feher_kenyer