_
Mercedes SLS AMG Roadster
  • 2012. ápr. 14.
  • 1404
  • 30
  • 23
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D60
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/3.8
Zársebesség: 1/1000
ISO: 400
Készült: 2012. ápr. 13. 14:38
Kevesebb
Több

288GTO   2012. április 14.

A hozzáértőket kérdezem, magyarázzátok már el nekem, hogy mitől lett ilyen sikeres ez a kép? De most komolyan! Teljesen más mind az autó, mind a háttér színe a képen mint ami valójában volt. Pontosan tudom, hogy izlésről felesleges vitatkozni, de ez most akkor a mérvadó? Abszolút nem bántó szándékkal kérdezem, nem vitaindítónak szánom a hozzászólást, csak szeretném megérteni a miérteket. Én nem szégyellem, hogy nem értek a fotózáshoz (nem is érdekel), de számomra ez a kép teljesen mű, kimondom, csúnya. Ti mégis szeretitek. Nyilván én látom rosszul, de akkor homályosítsatok már fel, hogy mégis miért ilyen jó. Béla, ez nem személyes ügy, ez az értetlenkedésem!:)

airnorbee   2012. április 14.

SZERINTEM.
1. ha jól emlékszem itt láttatok 1. roadstert.
2. aki nem volt ott az nem tudja milyen színek voltak
3. jól néz ki a zöld és sárga csík
+ sztem van egy olyan jelenség is itt, hogy ha egy kép kap néhány kedvencet, páran azért is nyomnak rá, mert látja hogy másnak is kedvencelte.
SZERINTEM

288GTO   2012. április 14.

Norbi, köszönöm, pontosan ilyen elemző válaszokat várnék a kérdésemre.

I\\/I4R[ł   2012. április 14.

Annyit pluszba, hogy divatosak ma a szélesvásznú képek, pedig ennél is jobb lenne a jobboldali fánál vágni, semmi plusz információt nem ad a kép jobb oldala + kicsit ferde is. A szín a polár és a növelt kontraszt miatt ilyen + zajt látsz még rajta.
Szerintem nem rossz kép, egyszerűen csak nem tökéletes, de megérdemli a kedvenceket.

288GTO   2012. április 14.

Norbi, akkor elemezzük tovább a kérdést. Más is, én is tettem fel ugyanerről az autóról képet akár innen, akár más helyszínről. Azokat is láthattátok, azok a képek sokkal valósághűbb színűek, mégis a töredéke azoknak a népszerűsége ehez képest. Ez alapján kimondható, hogy egy magasabb színtelítettségű és-vagy kontrasztosabb kép sokkal inkább tetsző lehet a nézőnek még akkor is, ha az éppen nem a valóság?

288GTO   2012. április 14.

Marci, érdemi és értékes a hozzászólásod, köszönöm! Nem vitatom el a jogosságát, megpróbálom megérteni, hisz én másképp látom.

I\\/I4R[ł   2012. április 14.

Igen, a telített színek sokaknak imponálóak (kontraszt is hasonló), de engem is inkább az életszerűség vonz, ezért is olyanok a képeim amilyenek...

288GTO   2012. április 14.

Értelek. A szélesvásznú kép nekem kevésbé tetszik, ebben sem követem a divatot. Itt pedig kifejezetten egyetértek, hogy sok a jobb oldal. A 328-as vágása sokkal ideálisabb számomra.

Nylon   2012. április 14.

Én annyit tudok ehhez hozzászólni, hogy nekem így tetszenek a képek, színesek, van bennük élet. Ahogy észrevettem nem csak itt máshol is a legtöbb embernek ez bejön! Az meg, hogy picit ferde meg zajos.. na bumm :D

airnorbee   2012. április 14.

Nekem is tetszenek az élénkebb színvilágú képek, ahogy írtad még akkor is ha az nem teljesen fedi a valóságot.
A te képeidre én pl. azért szoktam csak ritkán kedvencet rakni, mert estére úgyis leveszed (főleg ha rendszámos).

lac072   2012. április 14.

Én azért kedvenceltem, mert nekem alapjáraton az SLS-nek a roadster-e ebben a színben tetszik a legjobban. Plusz amik mellé jönnek színek (még ha túl szaturáltak is), az autó állapota, a kerék állása, nekem ez min-mind tetszik. Számomra van valamilyen feeling-je a képnek. Szerintem erre mondják, hogy ízlések és pofonok :-)

288GTO   2012. április 14.

Béla, Norbi, akkor ez lehet a dolog nyitja, hogy a többségnek jobban tetszik a gazdagabb telítettség, az élénkebb színvilág, még ha mesterséges is. Én pl. a ferdeséget észre sem vettem, így az nem zavart a véleményalkotásban.

Zo HUN   2012. április 14.

szerintem egy képnek nem feltétlen a valóságot kell visszaadnia, egy kis alakítással jobb is lehet. A telítettebb színek itt nekem is bejönnek. Nem mindíg jó feltétlen, de van, aminek jól áll, ennek a képnek is szerintem. Meg a kontraszt is jó, hozzáadni nem tudok többet nagyon, mint az előttem szólók.

marco16   2012. április 14.

Nekem az a véleményem, hogy ez a legjobb kép erről az autóról, az eddig felkerültek közül. Egyrészt, mert én nagyon szeretem az ilyen beállítású képeket, nagyon jól van helyezve az autó a képen, az is jó, hogy pont nem lógnak bele az oszlopok a fotóba, ráadásul szinte semmi zavaró tényező nincs a háttérben. M4rcival egyetértek abban, hogy a jobb oldalból még lehetett volna vágni, mert véleményem szerint nagyobb hátrány ez a nagy "üres" tér ott, mint amennyire előnyös lenne a szélesvásznú vágás. Másrészt, színek tekintetében, én nagyon szeretem a telt, élénk színű képeket, de ugyan így vagyok az élethű színű fotókkal is, tehát ez a kép, telt színek nélkül is nagyon tetszene, mivel szerintem nem ez a fő erőssége, hanem a jó kompozíció és a zavaró tényezők nélküli háttér, na meg persze ez a brutál autó! :)

288GTO   2012. április 14.

Márkó, én a brutál autót kivenném az egyenletből, hiszen mindannyian ugyanazt fotóztuk, mégis más a sikere a képeknek. Számomra világos, hogy Béla ízlése, stílusa modern, divatos, megfelel a mai közizlésnek. Kivételek meg mindíg voltak és lesznek...:) Köszönöm a véleményeket, szerintem érdemes volt elcsevegni egy kicsit róla!

I\\/I4R[ł   2012. április 14.

Mindenképp, és örülök, hogy anyázás nélkül, értelmesen tette mindenki! :)

lac072   2012. április 14.

Hát az tény, hogy régen lehetett így véleményt alkotni-ahogy Marci is mondja.

Tuninglove   2012. április 14.

Én is az ilyen színvilágú képeket szeretem. Számomra se fontos, hogy a kép visszaadja az aznapi fényviszonyokat, engem nem az érdekel. Sokkal jobb ránézni egy ilyen képre, szépek a sárga virágok, a zöld fű, a narancs féknyereg, a barna bőrülés, stb., sok olyan apró szép részlet, amit egy fakóbb képen észre sem vennénk.

nmb   2012. április 15.

szerkeszteni márpedig kell... a legjobb fotósok is retusálnak ;)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban