_
Pihenő
  • 2012. jún. 30.
  • 2517
  • 23
  • 16
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon 600D
Fókusztáv: 70mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/50
ISO: 100
Készült: 2012. jún. 29. 16:14
Kevesebb
Több

panelrambo   2012. július 10.

Roppant csinos a modell,így könnyű ám jó képeket készíteni! :-)

grafi74   2012. július 17.

ez borzasztó nagy tévedés...
ha a fotósnak nincs jó szeme, hiába a legszebb modell, legjobb gép. nem ér semmit.
itt szerencsére nem erről van szó.
bár, 6,3-as rekesz helyett nagyobbat, mondjuk 4-est használtam volna és egy szűkebb vágást. A bal oldalon nagynak érzem a teret.

egyet árulj el légyszi, hányszoros szorzóval dolgozik a 600d?
mert én úgy tudtam, a canon gy.távját 1,2-vel kell szorozni, a nikont 1,5-el. ez meg itt: Gyújtótávolság: 70mm (35mm-en: 355mm) tesók közt is több, mint 5x-ös. nem túl fontos a kép szempontjából, csak mint érdekességet kérdezem.

takacsja   2012. július 17.

az 5d mk1-et leszámítva az összes canon gép 1,6-os szorzóval dolgozik... (persze ami nem fullframe)

Regulus   2012. július 17.

szerintem ez a 600D-s Canon 5,6-os szorzójú kompakt gép. Másrészt a szép nővel kapcsolatos megjegyzésed rekeszekkel kapcsolatos bekezdése félreérthető, nem érdemli ezt meg.

Regulus   2012. július 17.

a kép adataiban le van írva, hogy az alkalmazott gyújtótávolság 70 mm volt, amely 35 mm-en 355 mm-t ad, tehát a szorzó 5,07, tükörreflexes gép tudomásom szerint nem lehet. Mikulás, még jobb.

Kife01   2012. július 17.

Tudod Regulus, a Google a jó barát, mindig segít, ha valamit nem tudsz :)

grafi74   2012. július 17.

Inkább nem mondok semmit...
Bár mondjuk nem tudom mi volt félreérthető...
Ha nem tudod mi a rekeszérték, meg egy szép nő közt a különbség, akkor miért szólsz bele? Ráadásul akkora baromságot, hogy a 13 éves lányom itt röhög mellettem.
Azt mondja, ha van egy d600-od, megveszi kompakt árban.

Regulus   2012. július 17.

Én nem a Google-ból tanultam a fotózást, sokan ott, meg is látszik rajtuk és a képeiken.
Konkrét esetben a képhez csatolt adatok alapján állapítottam meg a gép típusát, nem a típusjelölés után jeleztem, hogy kompakt gép az elkövető. A Canon tükörreflexesek általában (de nem mind) 1,6-os szorzóval dolgoznak, tehát 23,5*15,7-nél kisebb a CMOS lapkájuk. De ha a képhez megadott adatok tévesek, az más kérdés.

takacsja   2012. július 17.

tévesek, igen. nagyon sokszor tévesek, így aztán kár is rá alapozni. a "google" meg nyilván arra vonatkozott, hogy nem fényképezni kell onnan tanulni, csak alapvető kérdéseket felesleges feltenni, mert milyen jó találmány már ez az internet, meg a keresők.

Kife01   2012. július 17.

Senki nem a google-ból tanulta a fotózást, legalább is remélem!:D Jánosnak teljesen igaza van, és én tényleg csak arra céloztam, hogy ma már mindent 1 mp alatt meg lehet tudni. Mialatt leírtad azt a butaságot simán kiderült volna, hogy milyen gép is a 600d.....
Az Indán szereplő adatokról pedig már régóta tudjuk, hogy sokszor semmi közük a valósághoz...

Kife01   2012. július 17.

Igen, de gondolom a képek alapján, ez már számodra is kiderült.:)

Regulus   2012. július 17.

Az indán nem csak a technikai adatok hibásak néha, hanem a kedvencelési (szavazási) rendszer is olyan, mint az Eurovíziós dalfesztiválon. Ott is akadtak nem oda valók, mint itt az indán, modorukkal, nyerseségükkel, stb. Én nyiltan szoktam beszélni: miért kell eleve rossznak feltételezni a megadott paramétereket; minden kép adatait a google-ban kellene ellelőrizni? Pedig a filmesekkel együtt 9 fényképezőgépem van, bár ebből csak 4 digitális, tehát a gépeket azért ismerem. A Canon valóban a legjobbak között van, de a típusjelzésnek nem néztem utána, az adatokra hagyatkoztam. Többet nem teszem - a nevet felírtam: Kife01. Lapozok.

Kife01   2012. július 17.

Írd fel, csak nem tudom, hogy mi a bajod, mire sértődtél be? Azt hiszem azon kívül, hogy hatalmas butaságod ellenére csak annyit mondtam, hogy mindennek utána lehet nézni a googléban, nem hiszem, hogy vérig sértettelek. Véleményem szerint volt aki sokkal keményebben, és nyersebben elmondta a véleményét, sőt "kiröhögött" téged.
Erről talán nem én tehetek? Meg arról sem, hogy olyan dolgokba szólsz bele, amihez nem értesz, majd ha kijavítanak, akkor meg megsértődsz....
Egyébként meg azt csinálsz amit akarsz,:D

takacsja   2012. július 18.

most értem haza, felnézek facebook-ra, és pár komment miatt ott is eszembe jutott, hogy bár már nem vagyok gyerek egyszerűen nem tudom kinőni azt az érzést, hogy mégis gyereknek gondolom magam, és ilyenkor látom ezeket a megnyilvánulásokat feltehetőleg más felnőtt emberektől... köszönöm, ilyenkor tényleg felnőttnek érzem magam, hogy meghökkenek a "nem leszek a barátod", "felírtalak a fekete listámra" típusú hozzászólásoktól. szerintem semmi sértő nem "hangzott" itt el, aki meg akar sértődni az meg is fog. ja és 15800db fényképezőgépem van itthon, meg három vadászgépem.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban