_
DSCN8072
  • 2019. jún. 28.
  • 81
  • 18
  • 5
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: NIKON COOLPIX P900
Fókusztáv: 8.4mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/320
ISO: 100
Készült: 2019. jún. 22. 14:38
Kevesebb
Több

frangipani   2019. június 28.

Csodálatos fotó.
Régi vágyam Assisibe eljutni, sajnos még nem sikerült. A képeidet látva még inkább vágyom rá, hogy meglátogathassam.

H1N1   2019. június 28.

Ez a fotó még viszonylag jól mutatja, hogy bizonyos épületeket hogyan újítanak meg, de vannak olyanok /bőven/ mintha a középkorban járkálnánk! Lesz olyan fotóm is, amin az látszik hogy az eredetit milyen jól karbantarthatták, hogy még mindig áll!!! Sokkal több belső képet szerettem volna készíteni,de a tiltások miatt nem lehetett!!??

frangipani   2019. június 29.

Csodálatos fotók egy csodálatos helyről. Igen, Olaszországban, vagy akár az Isztrián sok olyan település van, ahol úgy érzed mintha megállt volna az idő, mintha a középkorban járnál. Az épületek a maiakat megszégyenítő állapotban még mindig állnak, lakják őket. Imádom a hangulatukat.

H1N1   2019. június 29.

Örülök, hogy tetszenek a fotók /talán a többiek is/ ugyanis körutazásunk során jó néhány olyan települést látogattunk meg amelyek bőven őriznek középkori maradványokat, ezek pedig visszarepítenek a középkor különös hangulatú világába. Valóban csak tátottuk a szánkat!!!
Említetted Isztriát /volt szerencsém ott is járni/, nos a félsziget főleg tengerparti része jó ideig Olaszországhoz tartozott, így építészetében, településrendezésében a hagyományokat is őrizte, szerencsére az utódok is nagy becsben tartják!

frangipani   2019. június 30.

Igen, így ahogy írod. Az olaszokat imádom, ennek csupán egyik oka az, ahogy őrzik, óvják és tisztelik kultúrájukat, múltjukat, épületeiket, műkincseiket. Lenne mit tanulni tőlük. Számos településük tartotta meg a középkori alapokat, pl. San Gimignano, Siena, San Leo, hogy csak a legnagyobb kedvenceimet említsem. De ott van Trieszt óvárosa is.
Az Isztria lakosainak 80 %-a ma is olasz, így is köszönnek az emberre. :-) Igen, főleg a tengerparti településekre jellemző a régi településrendszer megtartása, nagy meglepetés volt az út mellett véletlenül ráakadni pl. Plominra, de a félsziget belsejében is vannak gyöngyszemek, pl. Svetvincenat vagy Bale.
A fotóid gyönyörűek, szeretem őket. :-)

Kedvencnek jelölték
Albumokban