_
001
  • 2017. jan. 10.
  • 94
  • 4
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

nevetnijo   2017. január 11.

Gyönyörű fotókat hoztál. 2015-ben voltam az emlékházban, újra el kéne mennem. :)

H1N1   2017. január 11.

Körülnéztem az Indafotón, hogy társaim "mit hoztak" korábban az emlékházból. Meg kell hogy mondjam, kicsit csalódott voltam, mivel kevés művel találkoztam. Egy ilyen alkotó - mint Róth - többet hagyhatott maga után, mint amit egy emlékházban be lehetne mutatni. Olvastam, hogy sok művét egyszerűen lerombolták, mások magánkézben vannak, a többség pedig beépítve. A kiállítottak között is van olyan amit szinte darabokból raktak össze. Úgy tűnik ezt az örökséget az iparművészettel foglalkozók sem gondozták kellőképpen. Ezért van hiányérzetem, de ha máshogy nem is, fotókkal lehetne pótolni a hiányt, persze lehet hogy a jelenlegi elhelyezés korlátozott. Fotókat azért készítettem amennyit csak lehetett, és felteszem az albumba.

nevetnijo   2017. január 13.

Úgy látszik az iparművészettel foglalkozók mással voltak/vannak elfoglalva. Lehet talán a pénz is közrejátszott, a hozzá nem értés, mert az emlékházat 12 évvel a múzeumalapító döntés után nyitották meg. Ehhez nagyban hozzájárult Ráday Mihály kitartó munkája is, no meg, hogy Róth lányai lemondtak minden jogukról. Az is érdekes, hogy itthon inkább az üvegfestészetét ismerik jobban, mozaik művészetét pedig kevésbé. Külföldön pont fordítva van, ott mozaik művészetéről ismertebb.
Körülnéztem én is fotóstársaim képei között, nemcsak az emlékházra vonatkoztatva, összesen 224 fotót találtam, ami a több ezerhez képest valóban kevés. De ugye mindenkinek más az ízlése, van akinek ez fotótéma, van akinek nem.
Fotóidat én továbbra is kedvtelve nézegetem, mert érdekel, sok szépet látok nálad. Ötleteket is kapok, hogy még mit kellene fotóznom.

H1N1   2017. január 14.

Örülök elismerő szavaidnak és próbálok új "helyszíneket" keresni, néhány már most is elő van jegyezve. Remélem azok is tetszeni fognak!?

Kedvencnek jelölték
Albumokban