_
múlt konyhája
  • 2014. jan. 15.
  • 622
  • 23
  • 9
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

Somogyi Erzsébet   2014. január 16.

Nem is lehetett az olyan rossz.
A hatvanas évek elején éltem egy faluban, ahol hasonló, kicsit modernebb rakott sparhelt szolgáltatta a meleget, főzni lehetett rajta, sütni benne.

Somogyi Erzsébet   2014. január 18.

Ha fiatalabb lennék és lenne pénzem, el tudnám képzelni.
Emlékszem, amikor a hagyományos tűzhelyünket lecseréltük gáztűzhelyre, jó ideig egész más ízét éreztünk a gázon főzött ételnek.

Fáklya   2014. január 19.

Zsazsa anyó!

Ami a linkben van?
El is hiszem. :-)
Találtam több embert, aki ilyesmikkel foglalkozik, mert érdekel e témakör. (is)
Ebből kettőt ide linkelek neked, ha gondolod nézegesd meg.


http://www.simoncserepkalyha.com/index.html


http://www.lgd-kalyha.hu/index.html

Fáklya   2014. január 19.

A másik, ami felkeltette az érdeklődésem, az ez.

http://www.youtube.com/watch?v=6YoM-LmUNk4&list=PLF975...

De legjobb, ha az ember beüti a keresőbe, ott részletes írást találni róla.
Mert a kommentekben is olvasható, hogy van, aki keveri a szezont a fazonnal.

Zsazsa anyo   2014. január 19.

Igen, az első linkre gondoltam. Szépek a cserépkályhák is, de
nekem a búbos kemence nagyon tetszik.

Kedvencnek jelölték
Albumokban